Anar al contingut

ART DE CARRER

Un recorregut per Cornellà a través de l'art urbà

La ciutat proposa un itinerari per mostrar la feina d'artistes locals i col·lectius que, en col·laboració amb la Factoria Artística de Cornellà, han deixat la seva empremta a la ciutat

El Periódico

guillemfotografs.cat_Guillem Urb

Un recorregut per Cornellà a través de l'art urbà
Un recorregut per Cornellà a través de l'art urbà

/

Cada vegada són més els artistes de carrer que han anat deixant la seva empremta en algun racó dels carrers de Cornellà, que s’han omplert amb el temps de murals i intervencions artístiques gràcies a una iniciativa impulsada per artistes locals, pel consistori i per la Factoria Artística de Cornellà (FAC), una associació local que pretén fomentar l’art urbà i, alhora, donar vida i remodelar alguns espais del municipi.

Una quinzena de murals que ara podran servir per conèixer la ciutat a través del seu art de carrer mitjançant l’Itinerari Street Art, un mapa sobre el qual se situen els diferents grafitis que estan repartits pel municipi. Cadascun té un valor comunitari i un missatge diferent, que, sovint, ve explícit en un text o un poema que acompanya les il·lustracions.

Un exemple recent són les pintures de la plaça de Sant Ildefons, creades per les artistes Pilar Ruiz, estudiant de Belles Arts, i Marta Cárdenas Rosell, professora d’art a Esplugues i pintura muralista especialitzada en el retrat i el color, amb qui han col·laborat, a més, escriptores aportant els seus textos propis. Un altre és la gran façana de l’Auditori, a la qual fa uns mesos van donar vida membres de FAC.

Cada vegada són més les empreses, els comerços i les entitats municipals que compten amb aquests artistes per decorar el seu establiments. A més, i des de fa tres anys, la FAC està treballant amb els joves artistes del centre Maria Aurèlia Capmany a través d’un projecte que pretén fomentar la creativitat i donar veu i visibilitat a les noves generacions, que esperen poder continuar mostrant el seu art per la ciutat i per a la ciutat. 

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Grafitis