ART DE CARRER

Un recorregut per Cornellà a través de l'art urbà

La ciutat proposa un itinerari per mostrar la feina d'artistes locals i col·lectius que, en col·laboració amb la Factoria Artística de Cornellà, han deixat la seva empremta a la ciutat

murals-3 / guillemfotografs.cat_Guillem Urb

murals-3
murlas

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cada vegada són més els artistes de carrer que han anat deixant la seva empremta en algun racó dels carrers de Cornellà, que s’han omplert amb el temps de murals i intervencions artístiques gràcies a una iniciativa impulsada per artistes locals, pel consistori i per la Factoria Artística de Cornellà (FAC), una associació local que pretén fomentar l’art urbà i, alhora, donar vida i remodelar alguns espais del municipi.

Una quinzena de murals que ara podran servir per conèixer la ciutat a través del seu art de carrer mitjançant l’Itinerari Street Art, un mapa sobre el qual se situen els diferents grafitis que estan repartits pel municipi. Cadascun té un valor comunitari i un missatge diferent, que, sovint, ve explícit en un text o un poema que acompanya les il·lustracions.

Un exemple recent són les pintures de la plaça de Sant Ildefons, creades per les artistes Pilar Ruiz, estudiant de Belles Arts, i Marta Cárdenas Rosell, professora d’art a Esplugues i pintura muralista especialitzada en el retrat i el color, amb qui han col·laborat, a més, escriptores aportant els seus textos propis. Un altre és la gran façana de l’Auditori, a la qual fa uns mesos van donar vida membres de FAC.

Notícies relacionades

Cada vegada són més les empreses, els comerços i les entitats municipals que compten amb aquests artistes per decorar el seu establiments. A més, i des de fa tres anys, la FAC està treballant amb els joves artistes del centre Maria Aurèlia Capmany a través d’un projecte que pretén fomentar la creativitat i donar veu i visibilitat a les noves generacions, que esperen poder continuar mostrant el seu art per la ciutat i per a la ciutat. 

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Grafitis