QUINZENA METROPOLITANA

La Quinzena metropolitana de dansa arriba al Baix Llobregat

Cornellà, Esplugues, Viladecans i el Prat participen de la segona edició del festival, que s'estén per tot l'àrea metropolitana a partir d'aquest cap de setmana

L'espectacle 'Block' a Viladecans, la intervenció artística 'HOP' al metro de Cornellà o el tap dance de Camut Band a Esplugues, entre les grans propostes

under9 1

under9 1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El festival Dansa. Quinzena Metropolitana ha inaugurat aquest dimecres la seva segona edició amb espectacles a Barcelona i Badalona que, a partir d’aquest divendres, s’estendran també per la resta de ciutats participants de la iniciativa, entre les quals es troben quatre ciutats del Baix Llobregat: Cornellà, Esplugues i, com a novetat d’aquest any, Viladecans i el Prat.

Aquestes tres se sumen a Barcelona, Badalona, l’Hospitalet, Santa Coloma i Sant Cugat, els carrers de la qual, places, mercats i transports públics seran, fins al 31 de març, l’escenari de més de setanta espectacles i 200 funcions, que la Quinzena farà arribar a l’àrea metropolitana de Barcelona durant tot el mes. 

El festival, que augmenta el nombre d’escenaris respecte a l’any passat, es desenvoluparà en 127 espais, que acolliran funcions, moltes gratuïtes. La diversitat de propostes i estils és un dels segells distintius d’aquesta edició del certamen, que busca consolidar-se com un “formiguer d’actuacions” i un “espai de relació i interacció entre el sector i els agents públics vinculats a les arts escèniques”, segons l’organització.

Propostes per al cap de setmana

Amb tot, el metro pretén ser una vegada més un dels focus principals del festival, que prepara una intervenció artística itinerant en diferents estacions de la mà de la plataforma HOP, l’actuació de la qual fusiona danses urbanes, africanes, circ i dansa contemporània. L’espectacle, que ja va arribar al suburbà badaloní aquest dijous, arriba avui a l’L5 de Cornellà, que estrena el festival amb aquest xou.

La ciutat del Llobregat acollirà també ‘What is the Word’, de la coreògrafa i ballarina Constanza Brncic, que arribarà dissabte a l’Auditori de Sant Ildefons per fer confluir el públic entre poesia, música i dansa. Diumenge serà el torn de ‘BLOCK’, espectacle amb què s’estrenarà avui divendres Viladecans, al parc del Torrent Ballester. En el cas de Cornellà, serà al parc de Can Mercader.

Aquest espectacle familiar a l’aire lliure, que ve de la mà de MotionHouse & NoFitState, fusiona elements de la dansa i el circ jugant amb blocs gegants que els intèrprets utilitzen per construir i desmuntar grans estructures. A Viladecans el seguirà, dissabte, el ‘Tap Dance’ de Camut Band, una proposta als exteriors de l’Atrium protagonitzada per quatre ballarins de claqué i dos percussionistes.

Actuacions durant tot el mes

Notícies relacionades

La proposta aterrarà a la veïna Esplugues diumenge, en aquest cas, a l’estació de metro de Can Vidalet (L5), inaugurant el festival al municipi, que el mateix diumenge acollirà ‘Hippos’, de Zoom-Zoom Teatre i Quim Bigas, una proposta familiar contra els estereotips que imposa la societat, protagonitzada per tres hipopòtams que riuen, ballen i interactuen amb el públic. 

A més dels esperats aquest cap de setmana, la programació de la Quinzena metropolitana inclou una gran varietat d’espectacles que es desenvoluparan durant tot el mes en diferents espais dels nou municipis participants.

Temes:

Dansa