Anar al contingut

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Cornellà destina 1,2 milions a la 4a edició dels seus Pressupostos Participatius

La ciutadania podrà presentar les seves propostes de l'1 al 30 d'abril

El Periódico

Oberta la tercera edició dels Pressupostos Participatius de Cornellà. 

Oberta la tercera edició dels Pressupostos Participatius de Cornellà.  / PERIODICO

La ciutadania de Cornellà podrà decidir aquest any què fer amb 1,2 milions del pressupost de 2020, en la que serà la quarta edició dels Pressupostos Participatius de la ciutat, una iniciativa de participació ciutadana en què els veïns i veïnes proposen actuacions i projectes de ciutat o de barri en els quals invertir aquests diners.

El consistori cornellenc destinarà aquesta edició el 25% del pressupost d’inversions del 2019, és a dir, un total de 1.222.016 euros, que s’incorporaran al pressupost de l’any que ve i que s’han dividit en dues parts: 733.210 euros per a propostes localitzades en barris i 488.806 per a projectes destinats al conjunt de la ciutat.  

Aquest procés participatiu va permetre incorporar set projectes al pressupost d’aquest any per valor de 636.000 euros –si bé l’anunci inicial també era d’1,2 milions d’euros– i que incloïen, entre altres accions, la remodelació de Can Mercader i de la plaça Catalunya o accions relacionades amb la mobilitat sostenible.

A la votació final d’aquesta tercera edició hi van participar 665 persones, que van triar entre les 57 propostes definitives que van passar pel filtre del jurat tècnic que va valorar la seva viabilitat econòmica i legal i que les va escollir entre les 288 propostes presentades en total.  

Procés de participació

Aquest any, el termini de presentació de propostes estarà obert de l’1 al 30 d’abril, i aquest mes previ s’impulsaran xerrades informatives en entitats i associacions per traslladar a la ciutadania el mecanisme de la iniciativa.

Per participar-hi, només és necessari estar empadronat a Cornellà, tenir més de 16 anys i registrar-se al web destinat a aquesta finalitat, mitjançant el qual es podran presentar les idees, a més dels punts presencials situats a cada barri.

Després d’aquest període, el jurat tècnic revisarà les idees que s’adeqüin als criteris plantejats i entrin dins del pressupost, i entre el 17 de juny i el 15 de juliol s’obrirà el procés de votació per escollir entre les propostes definitives.

S’acceptaran tots aquells projectes que es puguin incloure al capítol d’inversions del pressupost municipal, com a màxim dos per persona, i que englobin àmbits com educació, esport, cultura, joventut, patrimoni, lectura o solidaritat. Les més votades d’aquest procés final, s’incorporaran al pressupost de l’any que ve.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA