PARTICIPACIÓ CIUTADANA

La ciutadania de Cornellà proposa en què invertir 1,2 milions del pressupost del 2020

La ciutadania pot presentar les seves propostes fins al 30 d'abril

Oberta la tercera edició dels Pressupostos Participatius de Cornellà. 

Oberta la tercera edició dels Pressupostos Participatius de Cornellà.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciutadania de Cornellà podrà decidir aquest any què ha de fer amb 1,2 milions del pressupost del 2020, en la que serà la quarta edició delsPressupostos Participatius de la ciutat, una iniciativa de participació ciutadana per la qual els veïns i veïnes proposen actuacions i projectes de ciutat o de barri en què invertir els diners.

El consistori de Cornellà destinarà en aquesta edició el 25% del pressupost d’inversions del 2019, és a dir, un total de 1.222.016 euros, que s’incorporaran al pressupost de l’any que ve i que s’han dividit en dues parts: 733.210 euros per a propostes localitzades en barris i 488.806 per a projectes destinats al conjunt de la ciutat.  

Aquest procés participatiu va permetre incorporar set projectes al pressupost d’aquest any per valor de 636.000 euros –si bé l’anunci inicial també era d’1,2 milions d’euros– i que incloïen, entre d’altres actuacions, la remodelació de Can Mercader i de la plaça de Catalunya, així com accions relacionades amb la mobilitat sostenible.

En la votació final, que van elegir entre les 57 propostes definitives que van passar pel filtre del jurat tècnic que va valorar la seva viabilitat econòmica i legal i que les va escollir entre les 288 propostes presentades en total.  

Procés de participació

El termini de presentació de propostes estarà obert fins al 30 d’abrili per participar només és necessari estar empadronat a Cornellà, tenir més de 16 anys i registrar-se a laweb destinada a aquesta finalitat, mitjançant la qual es podran presentar les idees, a més dels punts presencials ubicats a cada barri.

Després d’aquell període, el jurat tècnic revisarà les idees que s’adeqüin als criteris plantejats i entrin dins del pressupost, i entre el 17 de juny i el 15 de juliol s’obrirà el procés de votació per elegir entre les propostes definitives.

Notícies relacionades

S’acceptaran tots aquells projectes que es puguin incloure al capítol d’inversions del pressupost municipal, com a màxim dos per persona, i que englobin àmbits com l’educació, esport, cultura, joventut, patrimoni, lectura o solidaritat. Les més votades d’aquest procés final s’incorporaran al pressupost de l’any que ve.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA