FIRA DE BUSSEIG

Cornellà es consolida com la capital del busseig en el 20è saló de la immersió

La fira, que arriba aquest any a la ciutat rebatejada sota el nom de Mediterranean Diving Show, és la més veterana del país dedicada al submarinisme

L'esdeveniment s'ha inaugurat aquest divendres i oferirà fins diumenge activitats, conferències i 130 expositors de les principals marques del sector

galeria-fot3

galeria-fot3

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres s’ha inaugurat a Cornellà el mític saló de la immersió, una fira dedicada al món del submarinisme que aquest any celebra el seu vintè aniversari i que arriba a la ciutat fins al 17 de febrer rebatejada sota el nom de ‘Mediterranean Diving Show.

Amb els seus vint anys d’història, el saló està considerat un espai de referència al calendari europeu de fires de busseig i compta amb el reconeixement de tot el sector, des de grans marques i fabricants a distribuïdors, centres i escoles de submarinisme, que tornaran a estar, presents en aquesta edició, que compta amb uns 130 expositors

El tret de sortida a aquest esdeveniment l’han donat el director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, Sergi Tudela, i el tinent d’alcaldia Sergio Fernández, que ha volgut destacar la importància d’una fira que “s’ha posicionat entre les millors fires monogràfiques de busseig d’Espanya”. 

Fernández ha posat de relleu a més l’impacte econòmic que el saló suposarà per a Cornellà tant pel que fa a restauració com a equipaments hotelers i altres serveis turístics, ja que durant tres dies conviuran a la ciutat un gran nombre de visitants procedents tant del territori espanyol com de l’estranger. 

Per la seva part, el director de Pesca i Afers Marítims, ha recordat el bon moment en què es troba ara mateix el sector, que “gaudeix de bona salut i és un dels pilars de l’economia blava”. Tudela ha puntualitzat que la inauguració coincideix a més amb la tramitació del decret que estableix les condicions de funcionament dels centres d’immersió i regula les qualificacions oficials i professionals d’aquests centres, un reclam del sector. 

Com a motiu de l’efemèride, s’han programat diferents activitats que complementen la superfície expositiva de la fira. Algunes ja s’han realitzat en anteriors edicions, com les Jornades Tècniques Professionals, amb conferències sobre el sector o presentació de novetats per part de grans marques, i d’altres es realitzaran per primera vegada.

Tres dies d’activitats 

En aquesta primera jornada, en la qual s’espera rebre un públic amb perfil més professional, els visitants podran conèixer tota l’oferta dels expositors que conviuran en un mateix recinte de 8.300 metres quadrats, en els quals bussejadors experts, aficionats i principiants trobaran totes les novetats del món subaquàtic.

Aquest divendres s’han inaugurat a més les Jornades Tècniques Professionals, cita habitual del saló, que inclouen un programa de conferències i presentacionsde novetats del sector. Aquest divendres, per exemple, s’ha presentat Xàbia com a destinació turística de busseig, i aquesta tarda es presentarà el llibre ‘48 braçades’ de Miquel Sunyer. 

Dissabte el saló s’enfocarà en atraure el públic més jove, que podrà realitzar un batieg de busseig al costat d’instructors titulars a la piscina climatitzada instal·lada a l’interior de la Fira de Cornellà o assistir a algunes de les demostracions que es realitzaran. 

A més, podran constatar in situ els secrets de l’apnea estàtica de la mà de Miguel Lozano, doble subcampió del món en dues de les tres disciplines de profunditat –pes constant sense aletes i immersió lliure– i que serà el convidat especial d’aquesta 20a edició, que comptarà amb la presència de grans marques procedents de Portugal, els Estats Units, Mèxic, Itàlia o Moçambic, entre altres països.

Desfilades i projeccions, les grans novetats

Dissabte s’estrenarà a més una de les novetats d’aquesta edició, la ‘Passarel·la de l’MDShow’, que acollirà durant la tarda i diumenge al matí diferents desfilades de marques d’indumentària i complements de submarinisme que presentaran les seves novetats de neoprens, atletes, ulleres i altres.

A més de les desfilades, l’altra gran novetat és la ‘Zona Show’, un espai en el qual es projecten audiovisuals de prestigi internacional, com el documental ‘L’evolució del cine submarí’ de Manel Gil, guanyador de La Barandilla de Bronce al millor documental en el 42è Cicle Internacional de Cine Submarí de Sant Sebastià i també present en l’esdeveniment.

Notícies relacionades

En aquest mateix espai s’estrenarà també la projecció resultant dels millors vídeos submarins participants del concurs internacional Fotovideosub de l’edició del 2018, dedicat a promocionar el submarinisme i el seu valor pedagògic i a fomentar la protecció del medi marí, que tornarà a convocar-se aquest any.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA