TROBADA INTERNACIONAL

Més de 150 matemàtics de tot el món es reuneixen a Cornellà

La ciutat acull fins aquest dimecres la III Conferència Internacional MATRIX sobre museus i centres de divulgació de matemàtiques

inauguraci

inauguraci

1
Es llegeix en minuts
El Peródico

El Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), amb seu a Cornellà, acull des d’aquest dilluns la III Conferència Internacional de Museus de Matemàtiques MATRIX, que reuneix més de 150 persones de l’àmbit de la divulgació científica de tot el món per compartir idees, experiències i bones pràctiques en aquest camp.

La iniciativa, de caràcter bianual, és organitzada de manera conjunta pel museu català i The National Museum of Mathematics de Nova York (MoMath) i té l’objectiu d’impulsar la millora de l’educació matemàtica i d’avançar cap a un canvi metodològic basat en l’experimentació i el treball amb materials.

Aquest any se celebra a tres seus diferents: el MMACA, el Museu Agbar de les Aïgues a Cornellà i el CosmoCaixa a Barcelona. S’hi duran a terme cinc conferències divulgatives, 16 grups de conversa sobre temes relacionats amb la divulgació científica i el paper dels museus i una fira de materials i pòsters de museus de matemàtiques i associacions divulgatives de tot el món.

Tres dies d’activitats

La primera conferència ‘El fenomen Big Data’ se celebra aquest dilluns a les 12 h al Museu Agbar i estarà dirigida per Lali Soler (Big Data Center of Excellence de Barcelona). A la tarda serà el torn de CosmoCaixa, que acollirà una de les dues conferències obertes al públic, ‘Art i matemàtiques’, de Rinus Roelofs.

La segona xerrada oberta al públic ‘Catàstrofes, malalties i delictes: predicció de riscos amb les matemàtiques’ tindrà lloc dimarts a les 19 h també a ComsoCaixa, a càrrec de Rosario Delgado de la Torre. Abans, a les 12 h, el Museu Agbar acollirà la conferència de Gonzalo Ramiro, Digna Couso i Sergio Marco sobre l’impacte de l’educació i la divulgació científica.

Notícies relacionades

Totes les activitats, conferències i grups de conversa es poden consultar en el programa de les jornades MATRIX 2018. Els assistents podran aprofitar, a més, per visitar l’exposició que s’ubica des del 2014 al Palau Mercader de Cornellà, dedicada a acostar les matemàtiques al gran públic a través de propostes de càlcul, geometria i estadística, entre altres disciplines.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA