UN VIDEOJOC EN 48 H

Més d'un centenar d'estudiants participen en la Game Jam 2018 de Cornellà

Els joves, dividits en 24 equips, havien de desenvolupar un prototip de videojoc sobre esport i hàbits saludables en 48 hores

game-jam-2018

game-jam-2018

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 110 estudiants de 13 centres de Cornellà i altres municipis de l’àrea metropolitana van participar la setmana passada en la Game Jam 2018 organitzada pelCitilab de Cornellà, on van haver de dividir-se en grups per afrontar un gran repte: Desenvolupar un prototip de videojoc sobre esport i hàbits saludables en 48 hores.

Així, dividits en 24 formacions, van treballar en l’Opensurf del laboratori ciutadà de Cornellà al llarg de dos dies en aquesta experiència dedicada a promoure el pensament computacional i les vocacions cientificotècniques a través de l’aprenentatge lúdic i el treball en equip.

En només 48 hores, els participants es van encarregar de la concepció del projecte, de la creació de la història, el guió i els personatges, així com del disseny de l’art i so del prototip i de la programació i mecànica del joc.

Posteriorment, els alumnes van presentar els seus projectes davant d’un jurat que, després d’avaluar tots els prototips definitius, va decidir atorgar dos primers premis als equips ‘PentaTeam’ del’Escola Nostra Senyora de Montserrat de Rubí i ‘Jam Team’ del’Agora International School de Sant Cugat del Vallès. 

La primera proposta, de Carlos García, Enric Caballero, Arnau Alier, Laia Font i Noa López, va consistir en un videojoc multijugador protagonitzat per cèl·lules que havien de procurar absorbir el màxim nombre possible de nutrients perquè arribessin a la sang, evitant el contacte amb virus i bacteris.

Salut i esport

El projecte de l’equip de Sant Cugat, format per Sara Callado, Francesca Badesa, Ot Caminals, Jordi Juncosa, Guillem Martí i Pedro Pérez, tenia com a protagonista un personatge en baixa forma física que havia de millorar els seus hàbits per aconseguir tenir una vida més saludable.

També hi va haver premi per a l’equip que va fer la millor exposició oral, ‘Los Quintos’, compost per cinc alumnes també de l’Escola Nostra Senyora de Monsterrat de Rubí: Víctor Hernández, Judit Muñoz, Judit Romero, Marc González i Adrián Ortiz.

Notícies relacionades

La iniciativa està organitzada per Saint Peter’s School, l’Escola de Noves Tecnologies de la Universitat de Barcelona (ENTI-UB) i el Citilab de Cornellà i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.  

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA