DURANT TOT EL CAP DE SETMANA

El barri de La Gavarra-Lindavista de Cornellà celebra la seva Festa Major

La festivitat s'iniciarà aquest divendres i inclourà una gran varietat de propostes culturals, gastronòmiques, esportives i lúdiques

cornell

cornell

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El barri de La Gavarra-Lindavista de Cornellà es prepara per celebrar de nou la seva Festa Major, que arriba aquest divendres 14 de setembre i s’allargui durant tot el cap de setmana amb propostes culturals i de lleure que inclouran activitats per a tots els públics activitatsper a tots els públicsque es concentraran especialment a la plaça Europa.

Tot i que ja durant tota la tarda els més petits podran disfrutar d’algunes activitats a la plaça Europa, el tret de sortida a la festa el donarà l’alcalde Antonio Balmón a les 19h, hora en què tindrà lloc la presentació oficial de la festivitat.

Per donar-li la benvinguda, s’ha organitzat a més la conferència ‘La Gavarra: cultura, escena i teatre’ i una lectura dramatitzada sota el títol ‘Explica’m un conte... i veuràs que contenta’, a càrrec de la president de Microcornellateatre, Montserrat Orozco Cees.

Aquella mateixa tarda se celebrarà a més la 8a ‘Riallada Popular Ciutat de Cornellà’, organitzada per milesderisas.es, a la qual seguirà la projecció del documental “Over the limit” de Marta Prus i l’espectacle de varietats “Pura Sangre”.

El barri s’inundarà completament de festa i ambient dissabte 15, que oferirà activitats per a tots els gustos des de primera hora del matí, quan els més matiners podran disfrutar, a partir de les 9h, d’un torneig de petanca organitzat pel Club Petanca La Miranda.

Durant tota la jornada, els nens i nenes de la ciutat podran participar en diferents activitats i tallers dedicats a ells, com un taller de medi ambient, de jocs tradicionals o de manualitats o un festival de pallassos.  

No faltaran alguns dels actes més tradicionals, com els balls populars, les cercaviles amb geganters i xaranga o les actuacions de gaiters. Tampoc les propostes gastronòmiques, que inclouen aquest any una nova edició del Concurs de degustació de truites o una altra de potatge andalús, amb el cuiner Diego Fontalba.

Setmana de la Mobilitat Sostenible

Aprofitant que la celebració de les festes del barri coincideix amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, durant tota la jornada de diumenge s’organitzaran als carrers activitats orientades a promoure els hàbits sostenibles i que inclouran la pacificació d’alguns carrers, que quedaran tancats al trànsit per unes hores.

En aquesta línia, s’organitzarà el taller ‘Naturalicemos La Gavarra’ a més de promoure els jocs als carrers i del 6è Mercat d’Intercanvi i segona mà de La Gavarra-Landavista. Durant tot el dia es continuaran seguint les activitats per als més petits, que tornaran a disfrutar de tallers i d’una gran festa de l’escuma a la plaça Tàrrega.

El barri farà a més un homenatge a les parelles que celebren aquest any el seu 50è aniversari de matrimoni, amb un lliurament de plaques commemoratives i un càntic a càrrec de l’Orfeó Catalònia, acompanyat de l’actuació de l’Escola de Dansa Amparo Ruiz.

Final de festa

L’acte de final de festa comptarà amb les actuacions del Grup de cors i danses de l’Associació Cultural Extremenya San Isidro Labrador i del seu Grup de play back, el quadre de ball de l’Associació Pro-Dsiminuïts de Cornellà (APRODICO) i amb una ‘queimada galega’ organitzada per l’Associació Cultural Galega Rosalía de Castro, que es tancarà amb una traca de final de festa a les 22h a la plaça Europa.

Notícies relacionades

Tot i que els actes acaben diumenge, els veïns i veïnes del barri podran acomiadar-se definitivament de la festa el 22 de setembre, amb l’11a Nit Internacional de foc de La Gavarra-Lindavista, un espectacle de llum i foc que posarà punt i final a la festivitat d’aquest any al costat d’una nit de festa, música i barra organitzada per Foment de Cultura Popular de Cornellà.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA