LAB MEETING IBEROAMERICÀ 2018

Cornellà, present en la trobada iberoamericana d'innovació ciutadana de Madrid

Citilab, el laboratori ciutadà de Cornellà, presentarà la seva proposta en aquesta trobada de projectes d'innovació social i tecnològica

lab-meeting-iberoameric

lab-meeting-iberoameric

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cornellà tindrà presència aquest any en elLab Meeting Iberoamericà 2018, un punt de trobada d’experts internacionals en què s’intercanviaran experiències i aprenentatges durant tres dies amb l’objectiu de construir xarxes de col·laboració entre laboratoris d’experimentació i innovació ciutadana.

 I ho farà a través de Citilab, el laboratori ciutadà per a la innovació social i digital de Cornellà, la proposta del qual ha sigut seleccionada com una de les iniciatives per al foment de la innovació ciutadana més interessants de totes les presentades a la convocatòria oberta.

Sota el nom ‘Colaboratori i ThinkLab: laboratoris ciutadans 2.0 ¿Són possibles els sistemes universals d’innovació?’, Citilab oferirà una presentació dels projectes ThinkLab i Colaboratori, dos programes que tenen per objecte desenvolupar la cultura de la innovació i les comunitats d’investigació col·laboratives, així com compartir, fer visible i posar de relleu el coneixement de la ciutadania.

L’equip de Citilab compartirà, a més, el treball del laboratori ciutadà de Cornellà, que s’ha consolidat com un referent europeu en els seus deu anys de trajectòria, i convidarà els assistents a reflexionar sobre la necessitat que tenen els laboratoris de fer un salt de l’àmbit local a les xarxes globals en una nova etapa d’innovació oberta.

La proposta de Citilab és una de les vuit escollides per l’organització, que ha volgut reconèixer i donar veu a aquelles iniciatives que donen resposta a necessitats no cobertes per les administracions públiques, així com a les pràctiques d’institucions i les polítiques públiques que impulsin processos d’innovació ciutadana o estableixin sinergies productives amb iniciatives ciutadanes existents.

Xarxa de col·laboració iberoamericana

L’objectiu final de la trobada és que totes les iniciatives compartides puguin servir com a exemple de bones pràctiques en innovació ciutadana que puguin ser replicables en altres contextos, amb l’objectiu de crear una xarxa de col·laboració entre tots els laboratoris ciutadans dedicada a contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible.   

Citilab tindrà l’oportunitat de fer pública aquesta iniciativa en Lab Meeting Iberoamericà, que se celebrarà en el MediaLab Prado de Madrid el proper 11 de setembre i que s’estendrà fins al dijous 13. La trobada inclourà, a més de les presentacions, diversos debats i un taller de prototipat col·laboratiu.

Notícies relacionades

La trobada està organitzada per la Unió de Ciutats i Capitals Iberoamericanes (UCCI) i Medialab Prado, amb la col·laboració del programa d’Innovació Ciutadana de la Secretària General Iberoamericana (SEGIB) i compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà il’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Més notícies de Cornellà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA