PROPOSTES CULTURALS A L'ESTIU

Les biblioteques de Cornellà, una alternativa lúdica per als mesos d'estiu

Els espais de Sant Ildefons, Marta Mata i Central no tanquen per vacances i ofereixen fins al setembre diverses activitats culturals i familiars

vvargas32342072 cornella de llobregat  baix llobregat    08 01 201160110190935

vvargas32342072 cornella de llobregat baix llobregat 08 01 201160110190935

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les biblioteques municipals de Cornellà no tanquen per vacances. Els espais de Sant Ildefons, Marta Mata i Central han continuat oberts durant el mes de juliol i ho faran també durant tot agost. Oferiran diverses propostes culturals i familiars als i les cornellanenques.

Les tres biblioteques obriran les seves portes fins al dia 15 de setembre de dilluns a divendres en horari de tarda, de 15.30 a 20.30 h. A més d’estar dotats amb totes les comoditats: accés a internet, llibres, premsa, música i cine, aquests equipaments municipals ofereixen també alternatives de lleure a la platja o la piscina.

Entre les propostes hi ha sessions de cine, exposicions, jocs activitats i concursos, dirigides a tots els públics i totalment gratuïtes.

A la sala infantil de la Biblioteca Central de Cornellà (BCC), les famílies han pogut i poden amenitzar les tardes amb jocs de taula o a la Xarranca Lliure, una activitat en què els nens i nenes han de llegir el llibre que, a l’atzar, els ha tocat després de tirar una bala.

També la Biblioteca de Sant Ildefons ofereix una àrea de jocs al seu espai infantil, a més d’una activitat de lectura en veu alta i un taller de manualitats el 31 de juliol. Aquest mateix espai organitza cada 15 dies una sessió de cine familiar a les 18 h. Durant el mes de juliol se n’han organitzat dues, i el 10 i el 24 d’agost es realitzaran els següents passis.

Més enllà dels llibres

Els dos espais també ofereixen exposicions. A la BCC, els usuaris poden veure la mostra de Tantàgora ‘La carbassa, la poma i el pèsol’, dedicada als relats infantils i que s’ubicarà en aquest espai fins al 7 de setembre.

Per la seva part, la Biblioteca de Sant Ildefons acull l’exposició ‘Elles_ells’, una mostra que gira entorn de tres eixos: el retrat fotogràfic, la música i les persones. El fotògraf i dissenyador gràfic Víctor Garrido ha demanat a diversos voluntaris que comparteixin amb ell la seva cançó preferida i, a partir de la peça, els ha retratat en el context que la música l’ha inspirat.

El resultat: 20 imatges que dibuixen música a través de les persones i les persones a través de la seva música, el procés creatiu de les quals es pot seguir a les xarxes socials de l’autor cornellanenc.

Els més grans de 16 anys podran a més participar en un concurs destinat a promoure els hàbits de lectura entre la població. Pujant una fotografia a Twitter del llibre que estan llegint amb l’etiqueta #LaMarDeLlibres i citant @bibscornella, els usuaris podran entrar en el sorteig d’un lot de llibres.

Fomentant hàbits de lectura

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XCB) s’ha convertit en un referent de dinamisme, activitat i projectes culturals oberts a la ciutadania gràcies a iniciatives gratuïtes com aquestes.

Les propostes lúdiques que ofereix durant l’estiu i la resta del curs se sumen a la gran selecció de llibres, novel·les, pel·lícules i música que disposen tots els equipaments municipals i que pretenen apropar la cultura a petits i grans.

Notícies relacionades

Una alternativa de lleure per a les caloroses tardes d’estiu que tenen a més un important component cultural i que ajudaran els nens i nenes a no perdre l’hàbit i la rutina del curs escolar.

Més notícies de Cornellà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA