HOMENATGE A LA JOVE CORNELLANENCA

Cornellà recorda Cristina Bergua

Centenars de persones van acompanyar els familiars de la jove, desapareguda el 1997, en la inauguració d'un monòlit que la recorda

monolito

monolito

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de persones van acompanyar dijous passat els familiars de Cristina Bergua Vera, desapareguda el 1997, en la inauguració d’un monòlit en el seu record ubicat a l’espai dedicat a les persones desaparegudes.

Bergua tenia 16 anys quan va desaparèixer un mes de març i no va tornar a ser localitzada mai. Ara, la ciutat vol retre homenatge a la jove cornellanenca amb l’emplaçament d’aquesta figura a la confluència dels carrers Palma de Mallorca, la Miranda i Mossèn Joaquim Palet.

Durant l’acte, els alumnes de l’escola municipal de música Roser Cabanas van oferir una actuació i el periodista Paco Lobatón va presentar el seu llibre ‘Te buscaré mientras viva’, un homenatge a les persones desaparegudes sense causa aparent que testimonia el record, la incertesa i el dolor de les seves famílies.

Lobatón ha mantingut una estreta relació amb els familiars de Cristina Bergua, els quas ha recolzat tant des de diferents programes de televisió com des de la fundació QSDglobal. La desaparició de la jove va conduir a la creació d’una entitat d’ajuda als familiars que estan en aquesta mateixa situació.

L’entitat ha fet un intens treball per canviar els protocols d’actuació dels cossos de seguretat en aquests casos i promoure la commemoració del Dia de les Persones Desaparegudes Sense Causa Aparent, que se celebra des del 2010 cada 9 de març, dia de la desaparició de la Cristina.

Notícies relacionades

A l’acte d’inauguració van assistir unes 200 persones, que van acompanyar els pares i familiars de la jove, així com l’actual alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, i el llavors alcalde José Montilla.

Més notícies de Cornellà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA