9a EDICIÓ DEL CICLE DE DEBAT

La sociòloga Saskia Sassen i l'arquitecte Luis Vidal, protagonistes del pròxim Cornellà Creació Fòrum

El cicle proposa un cara a cara entre tots dos per debatre sobre urbanisme, globalització i implicació ciutadana

face-to-face

face-to-face

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La prestigiosa sociòloga Saskia Sassen i l'arquitecte Saskia SassenLuis Vidal protagonitzaran el cara a cara que el Cornellà Creació Fòrum ha preparat per al proper 4 de maig. La trobada, sota el títol ‘A qui pertany la ciutat?',proposa una xerrada sobre la ciutat, els seus canvis, la globalització i la implicació ciutadana.

Saskia Sassen, guanyadora del premi Príncep d'Astúries de ciències socials el 2013, és tot un referent per la seva contribució i aportació en el desenvolupament i disseny de les ciutats contemporànies. Va ser qui va encunyar el terme de ‘ciutat global' i és expert en globalització, immigració, urbanisme i sociologia urbana.

La seva experiència com a professora a la Universitat de Colúmbia i les seves múltiples publicacions –és autora de 8 llibres i coautora de tres més–, avalen la seva experiència i professionalitat, motiu pel qual Creació Fòrum ha volgut comptar amb la seva presència en aquesta edició.

Sassen compartirà protagonisme amb el reconegut arquitecte Luis Vidal, membre del Royal Institute of British Architects. És tot un referent en el disseny de centres hospitalaris, edificis d'oficines i aeroports, entre els quals destaca la multipremiada terminal 2 de l'aeroport de Heathrow.

La disparitat de punts de vista dels dos ponents oferirà a cornellanencs i visitants un debat amè sobre les grans amenaces de la globalització i sobre com els ciutadans estan implicats en els canvis de la ciutat.

Un esdeveniment de prestigi

El Cornellà Creació Fòrum va néixer el 2009 amb l'ànim de ser un espai de reflexió i debat a la ciutat. Per aquí hi han passat multitud de personalitats de diferents àmbits i disciplines. Des de periodistes i escriptors, com John Carlin, fins a la guanyadora del premi Nobel de la Pau 1992 Rigoberta Menchú, el jutge Baltasar Garzón i l'exministre d'Itàlia Romano Prodi.

Notícies relacionades

Tots ells hi han ofert ponències i han obert debats entorn d'infinitat de temes, fet que ha contribuït a la projecció nacional i internacional d'aquest fòrum, que aquest any va inaugurar la seva 9a edició amb la ponència de l'exministra francesa Sèlolène Royal.

El cara a cara tindrà lloc al Work Trade Center Almeda Park, i s'iniciarà a les 13.30 h amb un dinar que després donarà pas a la ponència. Les entrades es poden adquirir a la mateixa pàgina web de l'organització a un preu de 60 euros.