Yositecreo

L'Ajuntament de Cornellà manifesta el seu rebuig a la sentència de la Manada

El consistori assegura que el missatge que es dona a la societat amb aquesta sentència és molt perillós

ple-cornella

ple-cornella

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Cornellà, en sessió plenària i amb l'acord de tots els grups municipals, va aprovar ahir a la nit de manera urgent una moció de rebuig a la sentència que condemna a només nou anys de presó els cinc membres del grup conegut com la Manadapels fets que van ocórrer a Pamplona durant els Sanfermines del 2016.

El consistori també va decidir fer una aturada en la sessió plenària per afegir-se a la concentració de rebuig convocada a la plaça de l'Església de la mateixa localitat amb el lema #NoésNo i #YoSíTeCreo. Una concentració que es va repetir a moltes localitats després de conèixer-se la sentència, la qual va generar una amplia controvèrsia i indignació.

La sentència dictada per l'Audiència de Navarra determina que els fets van constituir un abús sexual continuat i desestima tant el delicte de violació com el d'agressió sexual, entre d'altres, que plantejaven la fiscalia i l'acusació particular. La víctima va ser una noia de 18 anys que va denunciar que havia estat intimidada pels cinc encausats ¿¿per mantenir sexe en grup, i violada per tots ells en un portal de la capital navarresa.

L'Ajuntament de Cornellà assegura que el missatge que es dona a la societat amb aquesta sentència és molt perillós, encara que sigui susceptible de ser rectificat en instàncies judicials superiors. Afirma que considerar els fets només com un abús sexual, sense valorar cap element de violència ni d'intimidació, projecta una greu inseguretat per a totes les dones i noies del nostre país.

Notícies relacionades

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

http://www.elperiodico.com/es/cornella/