Pressupostos participatius

Els cornellanencs podran decidir sobre 1,2 milions del pressupost municipal

Els ciutadans poden presentar els seus projectes fins al 30 d'abril

Oberta la tercera edició dels Pressupostos Participatius de Cornellà. 

Oberta la tercera edició dels Pressupostos Participatius de Cornellà.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Cornellà ha obert la tercera edició del projecte de Pressupostos ParticipatiusFins al 30 d'abril està obert el termini perquè cada ciutadà o ciutadana de Cornellà presenti la seva proposta perquè sigui inclosa en el pressupost municipal d'inversions per al 2019. Per poder-hi participar només cal estar empadronat a Cornellà, tenir més de 16 anys i registrar-se a la web pressupostosparticipatius.cornella.cat

L'Ajuntament reservarà fins a 1.254.510 euros del pròxim pressupost d'inversions per als projectes més votats per la ciutadania. Aquesta quantitat correspon al 25% de la partida d'inversions d'enguany, que es pren com a referència. Per aquesta raó, els projectes han de poder ser tipificats com a inversions: es poden adscriure a un barri o a tota la ciutat, i cada àmbit té una quantitat de diners específica reservada, en funció de la població. Amb aquest procés el govern municipal pretén incentivar la corresponsabilitat i la intervenció de la ciutadania en la gestió municipal.

Les propostes es poden presentar durant el mes d'abril al web o als 22 punts d'informació habilitats en els diferents barris de Cornellà (associacions de veïns, instituts, equipaments municipals). Després s'analitzaran –es revisarà el seu cost estimat i si s'adeqüen als criteris plantejats-, i entre el 16 de juny i el 15 de juliol es podran votar, mitjançant la mateixa web. I, finalment, les propostes més votades s'incorporaran al pressupost municipal de l'any que ve.

Pressupostos 2018

Notícies relacionades

L'any passat van ser escollides 8 propostes en la segona convocatòria de Pressupostos Participatius impulsada per l'Ajuntament de Cornellà. Es van presentar 257 propostes i 72 van ser finalment seleccionades després la valoració tècnica i econòmica. Aquests projectes s'han incorporat al pressupost municipal d'inversions per al 2018, i inclouen per exemple la reparació de l'àrea d'aparcament adjacent a l'institut Francesc Macià, millores als carrils bici de la ciutat, o millores en parcs i àrees infantils de Lindavista, les escoles Mediterrània i Antoni Gaudí, o la plaça del Pallars, entre d'altres.

Més notícies de Cornellà