Reciclatge

Es recuperen 264 tones de roba usada a l'any al Baix Llobregat

Cornellà, amb 63 tones, és la ciutat amb més donacions, segons l'ONG Humana

 Contenidors de roba usada de l’ONG Humana.

 Contenidors de roba usada de l’ONG Humana. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Humana Fundación Pueblo para Pueblo -organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient, la cooperació internacional i l'ajuda social mitjançant el reciclatge i la venda de roba usada- ha informat que l'any 2017 ha recuperat 264 tones de roba usada només al Baix Llobregat, un 12,56% més que el 2016.

Humana, que recull roba a 21 municipis mitjançant els 80 contenidors verds que té distribuïts pel territori, ha detallat que on s'han produït més donacions ha sigut Cornellà de Llobregat, amb 63 tones, seguit de Castelldefels (45), Abrera (34), Cervelló (19), Sant Boi del Llobregat (16) i Viladecans (15).

L'ONG considera que aquest augment representa una major confiança de la ciutadania en el model de gestió del residu tèxtil amb fins socials i mediambientals i recorda que la roba és el residu amb més potencial d'aprofitament -per sobre del vidre, del paper, de l'orgànica o del plàstic.

Notícies relacionades

Humana va ser pionera a Espanya en la recollida, reparació i reutilització de roba usada. Exemple d'economia circular. El 1987 va iniciar la recollida en contenidors de fusta, actualment metàl·lics, gestió que redueix la despesa de reciclatge dels municipis. Després de 31 anys de treball, porten recollits, 294.344 tones de roba, més de quatre vegades un estadi de futbol.

Més notícies de Cornellà