Referèndum

El jutge arxiva la causa contra activistes que van penjar cartells de l'1-O a Cornellà

El magistrat considera que els fets denunciats no constitueixen un delicte de desobediència

 Cartell de propaganda de l’1-O. 

 Cartell de propaganda de l’1-O.  / EL PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutge de Cornellà de Llobregat ha arxivat, d'acord amb el criteri de la Fiscalia, la causa per desobediència contra cinc activistes que van ser identificats per la Policia Nacional quan penjaven cartells de propaganda del referèndum de l'1 d'octubre.

En una interlocutòria, el titular del jutjat d'instrucció número 3 de Cornellà, Antonio Baños, acorda el sobreseïment lliure de les diligències que va obrir contra els cinc activistes a l'entendre que els fets denunciats no constitueixen un delicte de desobediència.

Els activistes van ser identificats per la Policia Nacional, que els va intervenir el material de propaganda que distribuïen, per penjar cartells anunciant el referèndum suspès pel Tribunal Constitucional (TC) els dies previs a l'1-O.

El magistrat ha acordat arxivar la causa després que ho sol·licités la Fiscalia, que argumentava que el mateix atestat de la Policia Nacional establia que no havia sigut possible determinar "la procedència i finançament" del material de propaganda del referèndum incautat.

Notícies relacionades

En un comunicat, l'associació de juristes Drets, que defensa alguns dels acusats per desobediència de Cornellà, ha celebrat el sobreseïment de la causa contra els cinc activistes independentistes i insisteix que cap particular pot vulnerar la llei per haver participat en els actes vinculats a l'1-O.

Més notícies de Cornellà