Sostenibilitat

Cornellà estalvia 33.000 euros a l'any en enllumenat públic

El consistori canvia els punts de llum de quaranta carrers

Carrer de Cornellà amb la nova il·luminació sostenible.

Carrer de Cornellà amb la nova il·luminació sostenible. / AJUNTAMENT DE CORNELLÀ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cornellà ha decidit apostar per la sostenibilitat i l'estalvi energètic. El 2017, el consistori municipal ha canviat un total de 368 punts de llum fluorescents en prop de quaranta carrers de la ciutat, que se sumen als 1.236 punts de llum que s'havien anat canviant en els últims anys; cosa que significa un estalvi anual mitjà de 32.842 euros a l'any i la reducció d'emissió de CO2.

La tecnologia led, que ara s'instal·la als carrers de Cornellà, tenen una vida útil superior: entre vuit i deu vegades més que les actuals, és a dir, al voltant d'unes 80.000 hores de funcionament. Aquesta acció no és puntual, sinó que forma part d'un programa d'actuació de més envergadura. Des de 2010, Cornellà compta amb un Pla d'acció d'energia sostenible (PAES) en el qual s'identifiquen més de 40 intervencions i estratègies de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Menys emissions

L'Ajuntament també promou les energies renovables, cosa que ha repercutit positivament en l'estalvi energètic i les produccions de CO2. Tot i que ha augmentat el nombre d'equipaments i infraestructures en els últims anys, les emissions han disminuït un 11%. Les àrees d'intervenció afecten tant els edificis municipals, residencials, com el sector serveis; per exemple amb la renovació de calderes de gas o la instal·lació de calderes de biomassa.

Notícies relacionades

També està en marxa el reemplaçament de la flota municipal per a vehicles elèctrics, la gestió més eficaç dels residus, la prevenció i correcció de situacions de vulnerabilitat energètica, entre d'altres. Reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle a la població un 20% abans de l'any 2020, és un dels compromisos inclosos al (PAES) de Cornellà, redactat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Més notícies de Cornellà

Temes:

Urbanisme