A PARTIR DEL 21 DE GENER

Cornellà tallarà 16 carrers a l'any per fomentar el pas de vianants

Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament que pretén pacificar el trànsit rodat a la ciutat i donar prioritat als vianants

Els talls duraran 5 hores i es modificaran direccions de carrers amb alternatives per als cotxes dels usuaris de la zona

Un dels passos de zebra amb colors vius de Cornellà.

Un dels passos de zebra amb colors vius de Cornellà.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de setze carrers de diferents barris de Cornellà no permetran el pas de vehicles amb l'objectiu de fomentar la convivència veïnal als carrers. La mesura es posarà en marxa a partir del 21 de gener, tots els diumenges de l'any, entre les 9 i les 14 h.

Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament de Cornellà que pretén pacificar el trànsit rodat a la ciutat i donar prioritat als vianants. "Diumenges, carrers sense cotxes" potenciarà l'ús dels carrers com a zones d'oci per als ciutadans, "recuperant-los com a espais per viure i per conviure, on els protagonistes seran els veïns i les veïnes", explica el consistori.

Durant les cinc hores de tall, els cotxes no podran passar i els veïns podran fer un ús lúdic del carrer fent activitats que fins al moment no podien fer com anar en bicicleta per la calçada, utilitzar l'skate o jugar a jocs tradicionals. 

Carrers afectats

Durant les hores de tall, es modificaran direccions de carrers i es crearan alternatives per als cotxes dels usuaris de la zona.

Notícies relacionades

Els carrers afectats són Baltasar Oriol (entre l'avinguda Pablo Picasso i Porta Diagonal); passeig dels Ferrocarrils Catalans (entre Dolors Almeda i l'av. Pablo Picasso; Dolors Almeda (entre Tirso de Molina i Teodoro Lacalle); Ametller; Dr. Carulla; Rambla (entre Dr. Carulla i Verge del Pilar); Verge de Montserrat (entre Rubió i Ors i passeig dels FFCC i entre aquest i l'avinguda Baix Llobregat); Torres i Bages (entre Domènec i Muntaner i Feliu i Codina); Feliu i Codina (entre Joan Fernández i l'av. Flores); Carrer Miranda (entre plaça de Catalunya i Hermengol Goula); Ramoneda (entre l'av. del Parc i Dr. Ferran); Bonestar (entre Bonavista i Anoia); Vistalegre (entre Dr. Ferran i Campfaso); Dr. Ferran (entre Vistalegre i Mossèn Jaume Soler); Mossèn Jaume Soler (entre Dr. Ferran i Campfaso); avinguda Sant Ildefons (davant plaça Europa).

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA