Violència masclista

Cornellà se suma als actes del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

La localitat organitza conferències i activitats per conscienciar la ciutadania sobre la violència patriarcal

Joves adherits a la Xarxa Activa de Joventut per a la Igualtat de Cornellà.

Joves adherits a la Xarxa Activa de Joventut per a la Igualtat de Cornellà. / EL PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La commemoració del Dia Internacional contra la Violència cap a les dones, que té lloc el 25 de novembre, se celebra a Cornellà amb actes per fomentar la reflexió i la crítica sobre aquesta plaga social.

Com en anys anteriors, l'Ajuntament participa amb entitats i associacions amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància de treballar en la igualtat de gènere.

La lectura d'un manifest en condemna a la violència per motius de gènere serà un dels actes centrals de les jornades i es portarà a terme el divendres 14 de novembre, a partir de les 17.30 h, a la plaça de l'Església.

De la mateixa manera, s'han organitzat altres activitats que s'allargaran fins al diumenge 26 i que inclouen conferències, la 5a marxa del Baix Llobregat en contra de la Violència Masclista i el concert de ‘Poetry Slam’.

Polítiques per a la igualtat

Aquestes iniciatives, però, no tenen lloc únicament amb motiu de la commemoració, sinó que formen part de tot un conjunt de polítiques per a la igualtat que l'Ajuntament de Cornellà ha anat impulsant durant anys.

En aquest sentit, Cornellà és un dels pocs consistoris amb un programa propi d'atenció psicològica per a dones que han patit violència masclista i, també, per als seus fills i filles.

A més, des de l'any 2000, la localitat compta amb una Comissió Institucional sobre violència de gènere que coordina els protocols i les actuacions en aquesta matèria amb diferents institucions.

Les mesures més recents són les incloses en el tercer Pla Transversal de Polítiques d'Igualtat, aprovat l'any passat, i que engloba els objectius prioritaris en la lluita contra la violència patriarcal.

Notícies relacionades

Aquestes polítiques són, fins i tot, desgraciadament, molt necessàries, ja que segons dades d'un comunicat municipal, fins al setembre de 2014, el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRB) va atendre gairebé un 25% més de víctimes de maltractaments que l'any anterior.

Més notícies de Cornellà