INNOVACIÓ

Citilab Cornellà organitza una marató de creació de videojocs amb rerefons social

La Game Jam Barcelona posarà a prova 50 estudiants de secundària durant 48 hores

El joc ha de tractar sobre estalvi energètic i sostenibilitat

Dos joves proven un videojoc. 

Dos joves proven un videojoc.  / MONICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El28 i 29 de setembre, Citilab-Cornellà acollirà 50 estudiants de secundària de 9 centres educatius de tot Catalunya, que tindran com a repte la conceptualització, el disseny i la creació d'un videojoc sobre estalvi energètic i sostenibilitat.

Seran dos dies de treball intens que requeriran la implicació activa i de tota la destresa dels joves participants de cada equip per generar un videojoc de sensibilització sobre medi ambient centrat en les ciutats intel·ligents. Durant el procés, comptaran amb l'acompanyament d'un mentor, que contribuirà a millorar la complexitat dels jocs plantejats.

 

L'activitat conclourà amb una presentació dels resultats de cada grup, duta a terme pels seus participants. Finalment, tindrà lloc l'entrega de premis, atorgats per un jurat compost per professionals de l'àmbit dels jocs i les 'smart cities'.

Sessió de formació

Alguns dels estudiants ja han participat en una sessió prèvia de formació per garantir un nivell bàsic de conceptes de programació i creació de videojocs, i interioritzar els principis generals de la 'game jam'.

 

Saint Peters School, ENTITAT-UB i Citilab tenen l'objectiu comú de "promoure el pensament computacional i les vocacions cientificotècniques mitjançant accions lúdiques i atractives per a l'alumnat, complementàries a l'actual currículum escolar, i que combinen la creativitat amb la tecnologia". Per aquesta activitat s'utilitza la metodologia de la xarxa internacional Jam Today, que promou la creació de jocs de manera col·laborativa com a eina educativa.

Centres participants

Els centres educatius que participaran són St. Peter’s School, Col·legi Solc i Oak House de Barcelona; Agora Sant Cugat, Maristes de Badalona, Institut Quercus, de Sant Joan de Vilatorrada; Nostra Senyora de Montserrat, de Rubí; Escola Garbí, d'Esplugues de Llobregat; Institut Cornellà i Institut Martí i Pol, també de Cornellà.

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Cornellà.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Videojocs