'PATIS OBERTS'

Les escoles de Cornellà obren els patis a l'estiu

Els centres educatius que participen en la iniciativa són Abat Oliba, Ignasi Iglesias, Mare de Déu de Montserrat, Sant Ildefons i Suris

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

La iniciativa 'Patis Oberts' arriba a Cornellà aquest estiu gràcies a la campanya 'Cornellà pel Civisme', que l'Ajuntament de Cornellà impulsa cada estiu. 

Els patis de cinc escoles obriran cada tarda perquè els més joves puguin jugar i fer esport a tota la ciutat. Totes obren de 17.30 a 20.30 hores, entre el 26 de juny i el 6 d'agost, i del 21 d'agost al 10 de setembre.

ESCOLES PARTICIPANTS

Les escoles que participen en la iniciativa són Abat Oliba, Ignasi Iglesias, Mare de Déu de Montserrat, Sant Ildefons i Suris. Les dues setmanes centrals d'agost es mantindrà obert el pati de l'escola Sant Ildefons. 

Per dinamitzar els espais, l'Ajuntament de Cornellà incorpora un total de 16 persones: vuit són dinamitzadors esportius específicament vinculats a la campanya de civisme que es realitza cada estiu, i vuit persones més estan contractades en el marc dels plans d'ocupació municipals i assumeixen altres funcions durant els nou mesos del pla.

PRÀCTICA ESPORTIVA

Els dinamitzadors fomenten la pràctica esportiva als patis segons el sistema Juga Verd Play, que també s'utilitza en competicions escolars, i que premia tant el resultat com els valors.

El programa 'Patis Oberts' tracta d'afavorir la convivència ciutadana en l'ús dels espais públics de la ciutat, en reservar les places i els parcs per al descans i l'oci de la ciutadania.

ALTRES ESPAIS

Notícies relacionades

A més, també estan oberts, permanentment, els espais esportius que hi ha en diferents barris de la ciutat, com la plaça d'Europa, el parc del Canal de la Infanta, o dos al barri d'Almeda. L'any passat, aquests patis i espais esportius van registrar 11.688 usos durant la campanya d'estiu.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA