INNOVACIÓ

Citilab Cornellà i Iniciativa Open Data creen l'Escola Ciutadana de Dades obertes del Baix Llobregat

L'OpenDataLab posa en marxa el pròxim 6 d'abril, amb el taller gratuït 'El valor d'obrir les dades per a la meva organització'

Imatge del Citilab de Cornellà, ubicat a l’antiga fàbrica de Can Suris.

Imatge del Citilab de Cornellà, ubicat a l’antiga fàbrica de Can Suris. / CITILAB.EU

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Citilab i l'entitat sense ànim de lucre Iniciativa Open Data Barcelona impulsen la primera Escola Ciutadana de Dades obertes del Baix Llobregat. Aquesta vol convertir-se en l'espai referent de divulgació, formació i promoció de l'emprenedoria basada en dades obertes.

El tret de sortida de l'OpenDataLab serà el dijous 6 d'abril a les 18.30 h, amb el workshop gratuït "El valor d'obrir les dades per a la meva organització", on també es presentaran els objectius principals de la iniciativa, l'oferta formativa i les diverses accions de divulgació que tindran lloc al llarg de l'any, com els Drinks & Data, punts de trobada de la comunitat que ja treballa amb dades obertes o que s'hi vol aproximar. Tota l'activitat de l'OpenDataLab tindrà lloc en les instal·lacions del Citilab de Cornellà.

CURSOS SEGONS ELS INTERESSOS

En el marc d'aquest programa s'impartirà formació modular de quatre hores, de manera que es poden cursar càpsules específiques segons els interessos de l'alumnat, o completar els itineraris formats per diversos mòduls, que estaran acreditats per l'ODI (Open data Institute). Les persones residents a Cornellà obtindran un 10% de descompte en la matrícula per a aquestes formacions.

Per una altra part, s'obrirà una convocatòria per becar una persona en situació de desocupació, resident a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, interessada a cursar l'itinerari complet de desenvolupament d'aplicacions mòbils. Aquesta beca cobrirà el 80% del total de l'import del curs.

CREACIÓ D'APPS

L'itinerari Business està orientat a la formació de professionals en la reutilització i aplicació de les dades en el món de l'empresa. Inclou els certificats Business Professional Open Data i Business Advanced Professional Open Data, cadascún de 16 hores, on es treballaran conceptes com l'economia open data, les dades enllaçades i el legal data, la visualització de dades públiques i el monitoratge de xarxes socials.

Notícies relacionades

L'itinerari de desenvolupament d'apps vol generar oportunitats d'ocupació local a través de la creació d'apps basades en dades, ja que aquesta és una de les professions amb més demanda no coberta en l'àrea de Barcelona. Aquest itinerari és semipresencial i consta de tres certificats; els dos primers coincidents amb l'itinerari Business (de 32 hores, amb 4 hores presencials cada setmana) doten a l'alumnat de les competències necessàries per reutilitzar les dades obertes per a activitats econòmiques. En el certificat d'especialització (de 80 hores, amb 4 hores presencials cada setmana i 16 hores de dedicació en línia) adquiriran coneixements de programació per professionalitzar-se en aquesta àrea emergent.

Més notícies de Cornellà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Mésnotícies de Cornellàa l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA