Antonio Balmón necessitarà un pacte per mantenir l'alcaldia de Cornellà

El PSC es queda amb 11 regidors i s'enfronta a una nova oposició: Guanyem Cornellà s'estrena amb 5 regidors

ICV perd 2 regidors dels 4 que tenia, el PP passa de 5 a 2, que van a Ciutadans, CiU es queda sense representació al consistori i ERC entra amb 2

1
Es llegeix en minuts
QUERALT FLOTATS / Cornellà de Llobregat

Antonio Balmón (PSC), al capdavant del govern municipal des del 2004, s'ha acomiadat aquesta nit de la majoria absoluta a Cornellà. Els 14 regidors socialistes s'han reduït a 11, cosa que obligarà Balmón a buscar un soci de govern si vol seguir a l'alcaldia.

El company natural perquè això passés seria ICV. El problema és que els ecosocialistes han perdut la meitat dels seus regidors i s'han quedat amb 2, de manera que els comptes no surten (la majoria se situa en els 14 regidors).

La gran sorpresa, en aquest sentit, ha sigut la forta entrada de Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà --enfrontada totalment als ecosocialistes--, que ha obtingut cinc regidors.

La candidatura, formada per sis forces d'esquerres (Podem entre elles), s'ha endut el 17,44% dels vots i s'ha erigit com a segona força del consistori.

Ciutadans es menja el Partit Popular

També Ciutadans, amb Jorge García Mulet al capdavant, s'estrenarà al nou ajuntament amb 3 regidors, que possiblement han fet perdre pes al Partit Popular, que ha passat de tenir 5 a 2 regidors a Cornellà.

Per la seva banda, ERC també ha fet els deures. Els republicans no només han recuperat la representació al consistori sinó que han aconseguit 2 regidors.

En canvi, CiU ha perdut els dos regidors que va obtenir el 2011 i es quedarà fora del nou ajuntament durant els pròxims quatre anys.

La incògnita ara és saber amb quin partit o partits pot comptar Balmón per mantenir el títol d'alcalde de Cornellà que ha ostentat durant els últims 11 anys.

Notícies relacionades

Més notícies de Cornellà