Eleccions municipals 2015

Guanyem Cornellà - Crida per Cornellà: "Sortim a guanyar"

La candidatura, formada per sis forces d'esquerra, vol transformar la manera de fer política des de la participació ciutadana

1
Es llegeix en minuts
QUERALT FLOTATS / Cornellà de Llobregat

Guanyem Cornellà – Crida per Cornellà, la proposta d'esquerres alternativa, cada vegada suma més forces. Al grup d'Alternativa d’Esquerres de Cornellà, Equo, Procés Constituent i Podem, ara també s'hi ha afegit el partit Pirates de Catalunya i molts membres de l'esquerra independentista també participen activament en la coalició.

“Som tan ambiciosos que posem tota la carn a la graella i sortim a guanyar”, explica Ángel Camacho, de la comissió de comunicació. “Però no volem guanyar només la institució, sinó l'hegemonia al carrer. Sense un moviment popular fort, que impulsi una transformació des del carrer, no som res a l'ajuntament”, assegura.

La candidatura ja ha elaborat un codi ètic i un programa clarament municipalista i de ruptura que intenta traslladar als gairebé 90.000 cornellanencs. Tot plegat sense representació institucional, sense préstecs de bancs, sense el finançament de grans empreses i amb l'ambició de disputar l'hegemonia als socialistes.

“El PSC, amb Montilla o amb Balmón, no és que s'hagi acomodat, és que es creu que la ciutat és seva. Veiem com, amb majoria absoluta, conviden altres partits al govern municipal per mantenir-los en actitud gairebé submisa”, afirma Camacho. Per trencar amb aquesta tendència, Guanyem Cornellà – Crida per Cornellà es presenta com una alternativa real “no només per a la ciutat sinó per a tot un sistema en decadència”.

Els aspectes més urgents per a la coalició són les polítiques actives reals d'ocupació i la prioritat absoluta d'una sanitat i educació públiques de qualitat i, a més, “volem decidir-ho tot”, a través de referèndums vinculants, assemblees als barris, audiències públiques i plens participatius (cosa que implicaria una modificació del ROM).

Notícies relacionades

La formació elegirà el conjunt de la llista en unes eleccions primàries obertes a tota la població entre el 15 i el 16 de març. Els votants podran escollir els candidats per ordre de preferència i sortirà elegit un equip de sis persones, a més dels 18 candidats a les llistes.

Més notícies de Cornellà