Polèmica davant la consulta del 9-N

Balmón rebutja parlar de la consulta del 9-N en el ple de Cornellà

L'ANC de Cornellà denuncia l'actitud de l'alcalde i assegura que "ha trepitjat totes les línies vermelles en el menyspreu pel procés"

1
Es llegeix en minuts
Q.F. / Cornellà de Llobregat

Cornellà de Llobregat no només s'ha negat a col·laborar en la consulta del pròxim 9 de novembre sinó que també ha impedit que es parli de l'assumpte en el ple municipal segons recull el Llobregat Digital.

El grup municipal de Convergència i Unió va presentar una moció per demanar el suport del consistori a la consulta en el ple ordinari del 25 de setembre (i no en un ple extraordinari com ha passat en molts municipis catalans).

Tot i així, la Junta de Portaveus, a petició del PSC (partit amb majoria absoluta), va evitar que el debat sobre la moció arribés al ple emparant-se en l'article 133 del Reglament Orgànic Municipal que afirma que “no es poden presentar mocions sobre assumptes que excedeixen la competència municipal”.

Les reaccions no s'han fet esperar i el portaveu de CiUJordi Rosell, afirma en declaracions al citat mitjà que “el PSC segueix girant l'esquena a tot moviment de participació ciutadana, tant si és de l'àmbit nacional, com la consulta del 9-N, com si es tracta de l'estricta participació dels cornellanencs, com el Cornellà Decideix”.

L'ANC Cornellà també s'hi ha pronunciat i, en un comunicat, denuncien l'actitud “inacceptablement autoritària” de l'alcalde, Antoni Balmón, que consideren que  “ha trepitjat totes les línies vermelles en el menyspreu pel procés”.  Asseguren que l'obligació de Balmón és “escoltar la veu dels ciutadans i no impedir la seva manifestació. Però, el que sobretot és inadmissible, és la prohibició del simple debat en els òrgans de representació municipal”.

Notícies relacionades

Per la seva part, les fonts municipals consultades no han volgut fer declaracions.

Més notícies de Cornellà