Patrocina:

IMPULS PÚBLIC AL VEHICLE AUTÒNOM A ESPANYA

Les Administracions impulsores del projecte tractor del vehicle connectat es reuneixen per primera vegada a la Zona Franca de Barcelona

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme convoca comunitats autònomes, ajuntaments i consorcis de les zones franques de Barcelona i Vigo

Espanya vol liderar la transformació de la indústria de l’automoció cap a una mobilitat intel·ligent

Les Administracions impulsores del projecte tractor del vehicle connectat es reuneixen per primera vegada a la Zona Franca de Barcelona
2
Es llegeix en minuts

En el marc de la celebració del Mobile Word Congress (MWC 2021), el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha convocat la primera reunió de les entitats públiques interessades a impulsar el projecte tractor del vehicle connectat, un dels components del Projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE) del Vehicle Elèctric i Connectat, integrat al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

A la trobada, celebrada al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, hi han assistit representants de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern d’Aragó, la Junta de Castella i Lleó, la Xunta de Galícia, els ajuntaments de Castellolí, Saragossa, Valladolid i Vigo, la Diputació de Pontevedra, així com els Consorcis de la Zona Franca de Vigo i la Zona Franca de Barcelona.

El director general d’Indústria i Pime, Galo Gutiérrez, ha valorat molt positivament «la implicació de les administracions públiques en un projecte que impulsi els avenços tecnològics de la indústria d’automoció, de manera que, amb la incorporació de la indústria de les telecomunicacions, les empreses espanyoles liderin la transició cap al vehicle autònom».

Per la seva part, el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, que ha sigut l’amfitrió d’aquesta trobada, ha destacat que «treballem per ser un referent en matèria d’innovació al sector empresarial i industrial. La ubicació estratègica del nostre polígon i el pes que tradicionalment ha tingut el sector de l’automoció en aquesta àrea industrial són dos elements que ens impulsen a participar activament en aquest projecte».

En el cas de la Zona Franca de Barcelona, forma part del projecte proposant dos circuits en una àrea industrial, sostenible, intermodal i digital i posant la seva infraestructura al servei d’aquest laboratori. Aquest entorn, amb la presència tant de grans empreses com de pimes, permetrà explorar la necessitat de la mobilitat connectada que la indústria necessita i, al seu torn, realitzar les proves de concepte en un entorn real basant-se en casos d’ús que puguin traslladar-se al mercat.

Un model de col·laboració publicoprivada

Notícies relacionades

El disseny i el desenvolupament d’elements de connectivitat constitueixen un repte estratègic per al conjunt de la indústria de l’automoció i la mobilitat i amb aquesta iniciativa Espanya vol assegurar-se un paper de lideratge en aquesta transformació. El projecte persegueix la millora de la competitivitat del producte a través de la transformació digital de les organitzacions, l’atracció del millor talent nacional i internacional, el desenvolupament de l’R+D+i que ajudi a enfortir el lideratge tecnològic necessari i la maduresa de la connectivitat.

Els projectes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència aposten per un model de col·laboració publicoprivada per compartir el coneixement, tant tecnològic com de negoci, de la mobilitat connectada, autònoma, sostenible i segura.