Patrocina:

CONTACTES INTERNACIONALS

El cònsol general dels Emirats Àrabs Units visita la seu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona

Majid Alfalasi, que va assumir el càrrec aquest estiu, va poder comprovar en primera persona les innovadores instal·lacions destinades al desenvolupament de la nova economia, com el 3D Factory Incubator

El contacte va servir per estrènyer els vincles del CZFB amb la potent economia del país àrab i generar noves oportunitats per a aliances i inversions empresarials.

visitaemirats

visitaemirats

1
Es llegeix en minuts

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) va rebre ahir al matí la visita de Majid Alfalasi, cònsol general dels Emirats Àrabs Units a Barcelona, a la seva seu, on es va reunir amb el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la directora general de l’entitat, Blanca Sorigué. L’objectiu de la visita va ser aprofundir en totes les oportunitats que el CZFB pot aportar tant a les empreses dels Emirats amb interès a invertir aquí, com a les empreses nacionals amb possibles projectes al país àrab, i sempre amb el focus entorn de la nova economia.

Majid Alfalasi, que va estar acompanyat per Islam Gamil, responsable d’economia i negocis del consolat, ha pogut conèixer de primera mà el 3DFactory Incubator, el primer incubador europeu d’alta tecnologia en 3D que el CZFB va posar en funcionament fa poc més d’un any i l’objectiu del qual és actuar com un ‘hub’ d’innovació. En aquest període de temps ja ha covat 41 projectes empresarials i té l’objectiu d’arribar al centenar en els primers cinc anys d’activitat. A més s’està treballant en la seva ampliació, que s’espera que estigui finalitzada a finals d’aquest 2020. Alfalasi, que va assumir el càrrec de cònsol general el 10 d’agost, també va visitar amb Navarro i Sorigué la primera fase del DFactory, un ‘hub’ tecnològic de 17.000 metres quadrats que serà inaugurat a principis del 2021. 

Notícies relacionades

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, va voler destacar la importància de la visita d’Alfalasi i va agrair que s’hagi produït de manera tan ràpida des del seu nomenament, «cosa que ens produeix un profund honor i ens confirma que el consorci és un actor de gran rellevància per a la projecció internacional de l’economia». En aquest sentit, Navarro va afegir que «estem convençuts que una economia com la dels Emirats Àrabs Units pot trobar elements d’atracció interessants en apostes estratègiques com el 3D Factory Incubator o el DFactory».

El CZFB manté una intensa agenda internacional, i el 23 d’octubre va rebre a les seves instal·lacions el també cònsol general a Barcelona dels Estats Units, Robert Riley.