Patrocina:

FIRES

Aragó serà la Comunitat Autònoma convidada del SIL 2019

Tindrà un estand de 300 metres quadrats on mostrarà el seu potencial logístic amb l'objectiu de captar noves inversions en el territori

aragon 03

aragon 03

4
Es llegeix en minuts
D. R. / Barcelona

Aragó serà el convidat del SIL 2019, que tindrà lloc del 26 al 28 de juny a Barcelona. La comunitat comptarà amb una participació molt destacada a la fira líder de logística, transport, interlogística i 'supply chain' del sud d’Europa amb un estand de 300 metres quadrats, on mostrarà tota la seva oferta i potencial logístic global amb l’objectiu de promocionar-se i donar a conèixer les possibilitats que ofereix Aragó de cara a captar a nous inversors i empreses que s’estableixin i creixin dins del territori.

 

El delegat especial de l’Estat al CZFB i president del SIL, Pere Navarro, ha afirmat: “Hem triat Aragó com a comunitat convidada d’honor al SIL 2019 perquè –més enllà de l’estratègica ubicació que manté respecte al centre de distribució espanyol, ja que té el 60% del PIB espanyol en un radi de 300 quilòmetres– ha sabut explotar totes les seves potencialitats amb una estratègia d’èxit i de col·laboració publicoprivada que integra tots els agents implicats en el sector públic i privat”. 

Navarro, també ha volgut destacar i posar de relleu que“Aragó Plataforma Logística (APL) ha sigut la iniciativa que va engegar fa dos anys l’Executiu autonòmic, que aglutina sota una mateixa marca tots els actius immobiliaris regionals, tant des del punt de vista de les infraestructures, el terra logístic de primer nivell a les seves tres províncies, l’aposta per la formació amb centres referents en l’àmbit internacional i liderats pel Massachusetts Institut Techology (MIT) i la mateixa Universitat de Saragossa, l’empenta de la innovació per mitjà dels instituts públics i privats i la col·laboració de les empreses logístiques implantades a Aragó”.

 

La fira líder de logística, transport, intralogística i 'supply chain' del sud d’Europa se celebrarà del 26 al 28 de juny

Per la seva part, el president del Govern d’Aragó, Javier Lambán, ha recordat que “el SIL és el marc internacional ideal per als negocis del sector entre Europa, l’Amèrica Llatina, el Mediterrani i l’Àsia, mercats tots ells molt atractius per a la logística aragonesa”. Lambán ha afegit que “després de 21 edicions, aquesta edició es presenta com l’esdeveniment internacional més gran del sector que s’hagi celebrat mai al nostre país.

Durant tres dies, del 26 al 28 de juny, Barcelona es convertirà en la capital mundial del sector amb la celebració de la Cimera Mundial del Comerç Internacional i Supply Chain que engloba, a més del SIL i el seu congrés, el Congrés Mundial de Zones Franques, el Delivery Barcelona (la Fira Internacional de l’entrega, la logística i l’última milla en l’eCommerce), el Congrés d’Alacat (el congrés més gran d’operadors logístics i agents de càrrega de l’Amèrica Llatina) i el Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats. 

Potent oferta logística

La logística és un sector estratègic per a l’economia aragonesa. La Plataforma Logística de Saragossa (Plaza), la d’Osca (Plhus), Terol (Platea) i Fraga ofereixen diferents opcions en funció de les necessitats de cada empresa i dels diferents estàndards requerits, presentant un ampli i flexible ventall de funcionalitats. Quant a les connexions de les plataformes aragoneses en destaca l’efectiva connectivitat per terra, mar i aire de Saragossa amb la resta d’Espanya i Europa.

Les instal·lacions a la Plaza tenen aeroport a quilòmetre zero, avui convertit en el segon del país en càrrega. Les terminals intermodals (Plaza, TmZ i TIM) connecten amb els principals ports espanyols diàriament i enllacen, a més, amb les principals vies de connexió terrestres espanyoles. El Corredor Cantàbric Mediterrani, juntament amb el Corredor de l’Ebre, troba en aquesta Comunitat l’enllaç necessari, lògic i rendible per impulsar el trànsit de l’aposta europea més gran de connexió.

 

La qualitat de les plataformes, per la seva part, queda àmpliament avalada per la presència dels principals operadors i empreses internacionals, fins a gairebé 500 companyies entre les quals destaquen Inditex, que ha convertit Saragossa en una referència en la seva distribució, B/S/H, Decathlon, Mercadona, Pikolín, Grupo Carreras, Grupo Sesé, etc.

El talent i una àmplia oferta de personal especialitzat en la comunitat veuen, per la seva part, en Aragó un centre de referència en elZaragoza Logistics Center (ZLC) i a la Universitat, que compta amb la seva pròpia Càtedra APL d’impuls de nous professionals. L’Institut Tecnològic d’Aragó (ITA), així mateix, és una de les puntes de llança en matèria d’investigació en el 'block chain' i el 'big data' del sector logístic. Aquest cercle es tanca amb el treball públic en la internacionalització de les empreses del sector i la captació d’inversions, impulsat des del Govern d’Aragó a través de l’empresa pública Aragón Exterior.

Notícies relacionades

 

La participació de les empreses privades a l’Aragó Plataforma Logística –plasmada, fonamentalment, a través del treball del Clúster de la Logística– i el conjunt de les institucions públiques de les tres províncies en aquesta iniciativa han fet de la logística una aposta, com diu el seu lema, de tota la comunitat. Els resultats han sigut esclaridors: en tres anys les plataformes aragoneses han aconseguit comercialitzar més de 800.000 metres quadrats en terra logístic només en els projectes públics.