Patrocina:

El Consorci de la Zona Franca invertirà fins a 30 milions per promoure la indústria 4.0

L'entitat construirà una acceleradora per a empreses de la nova tecnologia a les antigues naus de Seat i ocuparà 43.000 metres quadrats

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) preveu invertir fins a 30 milions d’euros en un projecte per potenciar la indústria 4.0 (la relacionada amb tot el potencial de la intel·ligència artificial, el big data i la interconnexió). Per a això, el Consorci crearà una acceleradora d’empreses i facilitarà locals preparats per a pimes en un complex que arribarà a ocupar 43.000 metres quadrats a la parcel·la de l’antiga factoria de Seat a la Zona Franca. 

L’objectiu d’aquesta nova estratègia del Consorci «és ajudar les petites i mitjanes empreses i ser catalitzador de la transformació productiva cap a la indústria 4.0, contribuint així que Barcelona recuperi protagonisme com a node internacional de la nova economia globalitzada», segons l’entitat. La iniciativa va unida a un canvi d’activitat del Consorci, ara que el seu principal actiu, el Polígon Industrial de la Zona Franca, està tècnicament en plena ocupació (99%). L’entitat es focalitzarà «a contribuir a la modernització productiva amb un projecte de suport tecnològic als nous prototips industrials».

Notícies relacionades

Segons ha comunicat el CZFB, el projecte d’indústria 4.0 s’ubicarà en terrenys i dependències del Consorci al polígon de la Zona Franca de Barcelona i «comptarà amb socis tecnològics i empresarials perquè pugui disposar de la màxima efectivitat en xarxa i optimitzar les possibilitats de creixement i implantació industrial». En un primer moment, l’acceleradora situarà les seves dependències i prototips a la mateixa seu del Consorci. Però posteriorment es construiran naus per a la indústria 4.0 i pimes, en un complex que s’ubicarà al cor de la Zona Franca, a la cantonada del carrer 3 amb el carrer A, i ocuparà dos espais que sumen 43.000 metres quadrats a la parcel·la de l’antiga factoria Seat. El projecte compta amb una inversió inicial per a aquest any 2018 de 10 milions d’euros i el conjunt de la inversió requerida estarà entre els 25 i els 30 milions. L’entitat ja ha posat en marxa els concursos per a la construcció del complex.

Per emprendre aquest projecte, el delegat especial de l’Estat a l’entitat, Jordi Cornet, ha reestructurat l’organigrama i ha nomenat directora general Blanca Sorigué, que passa a ser la primera dona directora general de la història d’aquesta entitat centenària. El secretari general, Anton Ferré, també forma part de l’alta direcció, que també comptarà amb un director de 4.0, actualment en procés extern de selecció. El Consorci emprèn aquesta etapa inversora després d’aconseguir una estructura molt més lleugera i eficient, reduint la despesa en 13 milions. 

Temes:

Seat Empreses