Patrocina:

L¿activitat immobiliària a la capital catalana

La Zona Franca posa a la venda la Torre Telefónica

L'organisme obre la subhasta amb un preu mínim de 98,5 milions

Les ofertes de compra es podran presentar fins al 26 de juny

Seu de Telefónica, a la zona del Fòrum de Barcelona.

Seu de Telefónica, a la zona del Fòrum de Barcelona. / GUILLERMO MOLINER

2
Es llegeix en minuts
M. J. B.
BARCELONA

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha obert el procés de subhasta de l'edifici Torre Telefónica, situat a la zona del Fòrum de Barcelona. El Consorci obre un procés de subhasta pública amb preu a l'alça, amb un mínim de 98,5 milions d'euros. L'edifici és un projecte clau en mà per acollir la seu de l'operadora de telefonia a Catalunya. De fet, l'edifici d'oficines està lligat a Telefónica fins al 2060, un contracte de lloguer que se subrogarà el comprador d'aquesta torre singular de 24 plantes d'altura i amb 34.000 metres quadrats construïts, dels quals més de 8.600 metres estan sota la rasant del carrer.

El CZFB ha acordat amb l'Ajuntament de Barcelona la compra de la propietat del solar sobre el qual s'assenta la torre. En el seu moment, l'edifici es va construir mitjançant un dret públic de superfície.

PRESENTACIÓ D'OFERTES / Les ofertes d'adquisició es podran presentar fins al 26 de juny vinent davant del registre del Consorci. La mesa de contractació es realitzarà en les oficines de l'organisme públic el dia 30 de juny, quan s'avaluaran les ofertes presentades d'acord amb els criteris de l'oferta econòmica. El propòsit del Consorci és dedicar els recursos que obtingui a reduir el seu endeutament i a reinvertir al polígon industrial de la Zona Franca, alhora que estudia desenvolupar els mesos vinents els seus solars a la Marina del Prat Vermell i a les Antigues Casernes de Sant Andreu, a la capital catalana, així com a la City Metropolitana de Mollet del Vallès (Vallès Oriental).

L'entitat ha sanejat els seus comptes durant els últims dos anys amb un ajust de la despesa del 20%, la reducció del deute financer i la reactivació comercial del sòl industrial de la Zona Franca. La crisi immobiliària va obligar l'entitat a reajustar el valor dels seus actius per uns 40 milions d'euros i, després de dos anys de pèrdues, l'entitat va tornar als beneficis el 2013.

Notícies relacionades

DONAR SUPORT A LA INDÚSTRIA / El CZFB és una entitat pública que té el Govern central i l'Ajuntament de Barcelona en els seus òrgans de govern. I «busca donar suport a l'activitat industrial i logística atraient inversió internacional per fomentar l'ocupació», va destacar ahir l'entitat en un comunicat.

El Consorci, del qual Jordi Cornet és el delegat especial de l'Estat, desenvolupa a més a més els esdeveniments firals Barcelona Meeting Point, dedicat al sector immobiliari, i el Saló Internacional de la Logística (SIL), que començarà el 3 de juny vinent.