Sostenibilitat en primera persona, amb el BBVA

«Una empresa sostenible també és més rendible»

  • El BBVA recolza la transformació ecològica del sector empresarial, tal com explica Sònia Serrano, gestora de sostenibilitat del BBVA a Catalunya

  • L’experta assegura que «es poden aconseguir estalvis d’entre el 10% i el 45% de la despesa energètica d’una companyia»

«Una empresa sostenible també és més rendible»
1
Es llegeix en minuts

-¿Per què la sostenibilitat s’ha tornat clau no només per al planeta sinó també per a les empreses?

-La sostenibilitat va més enllà de preservar el planeta, és una gran oportunitat per a les empreses de ser més eficients, més competitives i més resilients, tant al context actual com davant crisis futures.

-¿Les empreses són conscients que la sostenibilitat és clau per al futur?

-En gran manera sí, però veiem que hi ha un desconeixement per part de les empreses més petites del fet que ser sostenibles els pot fer més rendibles; al contrari, tenen la creença generalitzada que ser sostenible és car, quan no és així.

-¿Des del BBVA, com ajudeu les empreses cap aquesta transició ecològica?

-Al BBVA, a més de recolzar els nostres clients amb solucions de liquiditat i finançament, els volem acompanyar en la seva recuperació, donant-los els coneixements i les solucions necessàries per a una recuperació ràpida dels seus negocis de forma sostenible.

-¿La digitalització ajuda a la sostenibilitat?

-Per descomptat, per exemple el BBVA ha sigut el primer banc del món a utilitzar analítica de dades per calcular l’empremta de carboni de les empreses, un primer pas per implantar accions que els ajudin a reduir les despeses en energia.

-¿Quant pot arribar a estalviar una empresa si aconsegueix ser eficient energèticament?

-Mitjançant inversions per a la renovació dels seus equips de producció, la implantació d’instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic i l’adopció de pràctiques de gestió energètica més avançades, les empreses poden reduir significativament les despeses en energia i millorar la seva rendibilitat. Partint de casos reals de projectes ja realitzats a diversos sectors, els estalvis es podrien situar entre el 10% i el 45% de la despesa energètica.

-¿Quin és el compromís del BBVA amb la sostenibilitat?

Notícies relacionades

-Al BBVA vam adquirir el Compromís 2025, basat en tres línies: finançar per contribuir a frenar el canvi climàtic i aconseguir el compliment dels ODS; integrar els riscos ambientals i socials associats a l’activitat del banc per minimitzar els potencials impactes negatius; i impulsar de forma col·lectiva la contribució del sector financer al desenvolupament sostenible.

Malgrat la pandèmia ja portem 50.154 milions d’euros mobilitzats. També acabem d’anunciar que el banc reduirà a zero la seva exposició a activitats relacionades amb el carbó, i deixarà de finançar empreses en aquestes activitats.

Temes:

BBVA