Compromís mediambiental

Guardians de la biodiversitat

Tenir cura del planeta és la millor inversió per aconseguir un món més segur, sa i habitable

Mantenir l'equilibri requereix la col·laboració d'administracions, empreses i persones

agbar

agbar / Ferran Martí (C)

2
Es llegeix en minuts
J. M.

Protegir la biodiversitat i lluitar contra l’escalfament global formen part del mateix esforç per garantir el futur del planeta. La rica varietat de formes de vida del nostre planeta ens proporciona aigua, aire i aliments, és font de coneixement científic i de medicaments, i contribueix a mitigar els efectes del canvi climàtic. Tenir cura de tot això és la nostra obligació i, a més, és la millor inversió per aconseguir un món més segur, sa i habitable.

El Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, posa aquest any l’accent en la relació entre biodiversitat, canvi climàtic i salut. Els episodis de sequera seguits de pluges torrencials, com la recent tempesta ‘Gloria’, i, sobretot, l’actual pandèmia constitueixen un poderós toc d’atenció per reflexionar sobre els efectes d’un creixement desmesurat que degrada els ecosistemes i ens deixa desprotegits davant de noves amenaces.

Aigües de Barcelona incorpora solucions basades en la naturalesa

L’aigua, element indispensable per a la vida, és fonamental en aquesta batalla. Aigües de Barcelona, fidel al seu compromís amb el medi ambient, incorpora solucions basades en la naturalesa i transforma les infraestructures del cicle integral de l’aigua en infraestructures verdes, potenciant les zones enjardinades i la repoblació d’espècies autòctones de flora i fauna. Així mateix, desenvolupa solucions tècniques per a la protecció del litoral i les aigües costaneres, i protegeix els aqüífers mitjançant la seva recàrrega artificial.

Per combatre el canvi climàtic i l’escalfament global, Aigües de Barcelona compra energia verda i produeix energia renovable (21.228.583 KWh generats el 2019), contribueix a la mobilitat no contaminant amb una flota de 131 vehicles sostenibles i avança cap a la neutralitat de carboni amb una reducció del 41,20% en les seves emissions respecte al 2015.

Ecofactories

En la seva aposta per l’economia circular i la innovació tecnològica, la companyia és pionera al món en la transformació de les depuradores en ecofactories, un model que dona valor a tots els residus i garanteix l’autonomia energètica de les plantes. Així mateix, defensa la utilització d’aigua regenerada, per augmentar la capacitat de reutilització per a diferents usos.

Notícies relacionades

Mantenir l’equilibri al planeta requereix l’esforç i la col·laboració d’administracions, empreses i persones. És per això que Aigües de Barcelona impulsa aliances amb altres companyies i iniciatives públiques i privades per promoure les ciutats intel·ligents i resilients a Catalunya, preparades per fer front a les noves condicions derivades del canvi climàtic. En aquest context, es fa més necessària que mai la inversió en infraestructures verdes.   

Protegir la riquesa dels nostres ecosistemes i lluitar contra el canvi climàtic és avançar cap a un món millor, més sostenible i on la solidaritat preval per sobre dels interessos particulars. Perquè tots els éssers que poblen la Terra formen part d’aquest miracle compartit que és la vida.