LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

BBVA estalvia 900 tones de diòxid de carboni a Catalunya

L'entitat ha implantat des del 2015 mesures d'estalvi energètic a les seves oficines

El compromís és reduir els gasos contaminants un 68% amb vista a l'any 2025

bbva-sos

bbva-sos

1
Es llegeix en minuts

Quan es parla de la necessitat d’implementar mesures per frenar el canvi climàtic no només cal pensar en grans desenvolupaments tecnològics ni en projectes utòpics. Simplement és una qüestió de voluntat, com està demostrant BBVA des del 2015, quan va començar a implementar una sèrie de mesures d’eficiència energètica. El resultat salta a la vista: ha aconseguit evitar l’emissió a l’atmosfera de més de 12.000 tones de diòxid de carboni (CO2). Concretament, gràcies a les accions empreses a les seves oficines i edificis territorials han aconseguit estalviar 5.000 tones de CO2, cosa que equival a 17,6 GWh. En el cas de Catalunya, aquesta reducció a Catalunya ha sigut de més de 900 tones (3.260.000 kWh).

Per aconseguir-ho, BBVA ha instal·lat un ‘software’ d’analítica energètica (Internet de les coses) per millorar el control de les instal·lacions quant a climatització i il·luminació, ha substituït tecnologia convencional per il·luminació LED, ha optimitzat el consum en màquines expenedores i ha ajustat la producció d’aigua freda i calenta en funció de la temperatura exterior. D’altra banda, ha impulsat l’aprofitament de la llum natural per evitar un ús innecessari d’il·luminació artificial, a més de beneficiar-se del refredament «gratuït» dels edificis quan les condicions exteriors són favorables.

Així, gràcies a la naturalesa pròpia dels equipaments, l’ús de la intel·ligència artificial i l’adopció d’algoritmes «verds», el banc ha pogut evitar emissions de gasos amb efecte d’hivernacle equivalents a les que emet un barri d’unes 5.000 vivendes o, el que és el mateix, la quantitat que tarden a consumir 2.500 arbres durant 50 anys (un bosc tan gran com nou camps de futbol). És d’aquesta manera, amb resultats concrets, com BBVA reafirma el seu compromís global de reduir les emissions contaminants en un 68% de cara a l’any 2025.

Ciutat BBVA

Notícies relacionades

L’espai que millor representa el compromís de l’entitat amb la sostenibilitat és la Ciutat BBVA, presidida per l’emblemàtic edifici conegut com a La Vela de Madrid. Està formada per un conjunt d’edificis que, gràcies al disseny sostenible, optimitzen l’energia de la forma més eficaç possible. Des del 2015, les seves instal·lacions sostenibles i intel·ligents han aconseguit anualment un estalvi energètic de 5.766.731 kWh, l’equivalent al consum de 1.900 llars, i han evitat l’emissió de 1.430 tones de CO2 anuals.

I no és l’únic, perquè BBVA ja compta amb 23 edificis a Espanya, incloses cinc sucursals, reconeguts amb els prestigiosos segells LEED Or i Platí per ser construccions sostenibles, eficients i respectuoses amb l’entorn.