REPORTATGE INTERACTIU

¿Esteu segurs que porteu bé la mascareta?

Us convidem a recórrer junts un dia amb la peça per repassar alguns dels errors més comuns

L'OMS recomana cobrir-se la boca i el nas a casa quan es rebin visites

mascarilas

mascarilas

1
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio

Fa ja mesos que les mascaretes sanitàries formen part del teu dia a dia. Abans d’aquest fatídic 2020 amb prou feines havies sentit parlar d’aquestes peces, però ara en tens fins i tot diversos models a casa a utilitzar segons l’ocasió. ¿Però esteu segurs que l'esteu utilitzant bé? Us convidem a recórrer junts un dia qualsevol amb mascareta per repassar alguns dels errors i els dubtes més comuns sobre l’ús de la primera barrera contra la Covid-19.

Notícies relacionades

L’Organització Mundial de la Salut (OMS), de fet, ha actualitzat les seves recomanacions sobre l’ús de les mascaretes amb noves proves científiques i assessorament pràctic per als països en el marc de la pandèmia de Covid-19. En aquest document, recull que les persones han de portar mascareta a casa seva al rebre visites si no poden mantenir la distància o avaluar que la ventilació és bona.

En concret, aposta per l’ús de mascaretes «quan hi ha un visitant que no és membre de la llar i se sap que la ventilació és deficient, amb obertura limitada de finestres i portes per a la ventilació natural, o el sistema de ventilació no pot avaluar-se o no funciona correctament, independentment que es pugui mantenir una distància física d’almenys 1 metre». Així mateix, també aposta pel seu ús «en entorns interiors de les llars que tenen una ventilació adequada si no es pot mantenir una distància física d’almenys 1 metre».