entrevista a catalunya ràdio

Pedro Duque, sobre la vacuna del coronavirus: «En dos o tres mesos tindrem més resultats»

El ministre de Ciència i Innovació explica que s'està provant en ratolins

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Aquest dissabte el ministre de Ciència i Innovació del GovernPedro Duque, ha explicat que estan treballant a la vacuna contra el coronavirus i que esperen tenir resultats concrets d’aquí «dos o tres mesos». Duque ha detallat en una entrevista a Catalunya Ràdio que actualment l’estan provant en animals com ratolins.

Amb tot, pel que fa a la desescalada, Duque ha afirmat que el pla desenvolupat pel Govern per fases està pensat «per vigilar si es produeixen rebrots», i ha dit que s’ha de tenir disciplina i civisme.

D’altra banda, el ministre ha assegurat que «no hi ha hagut cap recentralització de competències» per part del seu Govern en la gestió de la crisi del coronavirus, i ha defensat que els sistemes sanitaris segueixen sota les ordres dels consellers de les comunitats autònomes.

«L’únic que s’ha produït són unes directrius que han de ser generals, ja que l’economia és general, el moviment de persones és general, i per tant tots hem de provar de respondre a unes directrius que estan consensuades amb les comunitats autònomes», ha dit.

Notícies relacionades

A la pregunta sobre la compra que va fer el Govern al principi de la crisi de tests fallits, ha defensat que «primer un ha de buscar al mercat el que hi ha», i ha dit que el que van intentar va ser avançar-se a tots els països del món.

«Després el nostre centre científic va comprovar-los i va resultar que la informació comercial no es corresponia amb la realitat», ha afirmat Duque, i ha postil·lat que altres països han tingut el mateix problema.