Per realitzar ajustaments

Rússia ajorna indefinidament el llançament de dos satèl·lits d'Eutelsat

Es tracta de dos vehicles espacials de la companyia de telecomunicacions francesa que havia de posar en òrbita el 30 de setembre

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Efe

Roscosmos, l’agència espacial russa, va anunciar aquest dimarts que ha ajornat de manera indefinida el llançament de dos satèl·lits de la companyia de telecomunicacions francesa Eutelsat, previst inicialment per al 30 de setembre.

«Ha calgut fer alguns ajustaments i sotmetre a proves addicionals el sistema de comandament del bloc accelerador [del coet portador]», va dir un portaveu de Roscomos citat per l’agència Interfax.

Va afegir que més endavant s’informarà de la nova data del llançament.

Notícies relacionades

Un coet rus Protón ha de posar en òrbita dos satèl·lits d’Eutelsat: l’Eutelsat 5 West B, que substituirà un aparell anàleg i prestarà serveis de telecomunicacions a França, Itàlia i Algèria, i el MEV-1, que té com a missió prolongar la vida útil de l’Eutelsat 901, llançat el 2001, i d’altres satèl·lits.

Segons els seus dissenyadors, el MEV-1 podrà acoblar-se a l’Eutelsat 901 i proporcionar-li combustible amb què podrà corregir la seva òrbita i continuar funcionant durant cinc anys més. 

Temes:

Rússia