MENYS D'UN METRE D'ALÇADA

Trobat el 'germà petit' del 'Tyrannosaurus rex'

El 'Suskityrannus hazelae', que data del període Cretaci de fa uns 92 milions d'anys, era carnívor i compartia altres similituds amb el seu parent

enano

enano

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un paleontòleg nord-americà ha descobert un nou parent del ‘Tyrannosaurus rex’, que comparteix algunes característiques amb el seu enorme parent, però difereix en mida, amb menys d’unmetre d’altura, publica aquest dilluns 'Nature Ecology & Evolution'.

Sterling Nesbitt, professor adjunt del departament de Geociència del Virginia Tech College of Science, als EUA, va trobar el fòssil amb només 16 anys durant una excavació a Nou Mèxic el 1998 liderada per Doug Wolfe, que és coautor del’article difós 'online' per la revista britànica.

La història

Després de descobrir les restes, Nesbitt va dedicar la seva carrera a traçar la història de l’exemplar, fins a concloure que era parent llunyà del protagonista de 'Parc juràssic', i el va batejar amb el nom de ‘Suskityrannus hazelae’.

L’esquelet de l’animal, de tres anys, indica que feia una altura de 91,5 centímetres i una longitud de 2,74 metres, una mica més llarg que el crani d’un Tyrannosaurus rex madur, i entre 20 i 40 quilos de pes –davant les nou tones del seu cosí llunyà.

Animals petits

Segons Nesbitt i el seu equip, el ‘Suskityrannus hazelae’, que data de fa uns 92 milions d’anys, en el període Cretaci, menjava carn com el seu parent i segurament caçava animals petits.

Notícies relacionades

El "‘Suskityrannus’ ens dona una idea de l’evolució dels tiranosaures abans que prenguessin el planeta", afirma el científic a l’article.

Nesbitt precisa que encara no s’ha pogut confirmar si l’animal que ara es presenta tenia els braços tan petits com el seu gegantí parent, ni si tenia dos o tres dits.

Temes:

Paleontologia