IMATGES ESPECTACULARS

Així es veu el llançament d'un coet Soiuz des de l'Estació Espacial Internacional | Vídeo

Un astronauta grava l'operació de sortida de l'atmosfera realitzada el 16 de novembre

vgghupqs72qczfzn7pnht11100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una astronauta del’Agència Espacial Europea (ESA) ha gravat des de l’Estació Especial Internacional (EEI) el llançament d’un coet Soiuz. Alexander Gerst va prendre imatges de l’enlairament realitzat el 16 de novembre en intervals regulars mentre estava dins del mòdul Cupola de l’EEI.

Les imatges després han sigut reproduïdes ràpidament a una velocitat de 8 a 16 vegades més del que és normal, i així s’ha creat un vídeo que mostra en un minut el que són al voltant de 15 minuts del llançament.

El coet rus Soiuz es va enlairar des de la base espacial de Baikonur al Kazakhstan, amb la nau de càrrega Progress MS-10, que portava 2,564 kg de subministraments cap a l’Estació Espacial Internacional.

Notícies relacionades

Durant el vídeo es pot observar la separació del Soiuz i Progress al cap de set segons i la separació de la part central de la nau al cap de 19 segons. Al cap de 34 segons, la part central de la nau comença a cremar a l’atmosfera, tornant a la Terra després d’esgotar el subministrament de combustible.

Després d’aquesta etapa, la nau espacial Progress se separa del coet i entra en una òrbita a la recerca de l’EEI, cosa que va aconseguir finalment el 18 de novembre.