SEQÜÈNCIES ESPECTACULARS

Primer vídeo gravat des de l'espai en resolució 8K

Les imatges estan filmades des de l'Estació Espacial Internacional i mostra com viuen, treballen i què veuen els astronautes que hi viuen

videoplayback / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La NASA i l’ESA han difós el primer vídeo 8K d’ultra alta definiciód’astronautes que viuen, treballen i fan investigacions del’Estació Espacial Internacional.

Els mateixos enginyers que van enviar càmeres d’alta definició, càmeres 3D i una càmera capaç de gravar imatges 4K a l’estació espacial, ara han enviat una nova càmera capaç de gravar imatges amb una resolució quatre vegades més gran que l’oferta anteriorment.

La càmera Helium 8K de XARXA, una companyia de cine digital, és capaç de disparar a resolucions que van des de HDTV convencional fins a 8K, específicament 8192 x 4320 píxels. En comparació, la televisió de consum HD mitjana mostra una resolució de fins a 1920 x 1080 píxels, i els cines digitals normalment projecten en resolucions de 2K a 4K.

"Història del vol espacial"

"Aquest nou vídeo mostra la història del vol espacial humà amb més detalls que mai", ha assegurat Dylan Mathis, gerent de comunicacions del Programa de l’Estació Espacial Internacional al Centre Espacial Johnson de la NASA a Houston.

Notícies relacionades

Els espectadors poden veure com els membres de la tripulació avancen en la seqüenciació d’AND en l’espai, estudien les forces dinàmiques entre les partícules de sediments, aprenen sobre les diferències genètiques en plantes conreades en l’espai i a la Terra, observen a baixa velocitat rajos d’aigua per millorar els processos de combustió en motors; i a més exploren instal·lacions del complex orbital.

La càmera RED és la mateixa marca utilitzada per a la trilogia d’El HobbitGuardians of the Galaxy Volume 2 i sèries de televisió com Stranger thingsManiac i Lost in space.

Temes:

NASA