CIÈNCIA CURIOSA

Les girafes hereten les taques de les seves mares

Les marques en el pelatge ajuden aquests animals a reconèixer els seus familiars i també a camuflar-se

rjulve6513268 la nueva cria de jirafa del zoo de barcelona baba juguetea e181002112113

rjulve6513268 la nueva cria de jirafa del zoo de barcelona baba juguetea e181002112113 / SAMUEL ARANDA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El patró de les taques de les girafes passa de les mares a les cries, d’acord amb un nou estudi dut a terme per investigadors de la Universitat Estatal de Pennsilvània. Aquest estudi també revela que aquestes marques en el pelatge estan relacionades amb la supervivència de les girafes joves, ja que poden ajudar-les a camuflar-se davant dels depredadors.

El nou informe, publicat al diari Peerj, especialitzat en ciències ambientals, confirma una hipòtesi de fa 49 anys sobre l’herència de les taques de les girafes i afegeix nous mètodes que poden ser utilitzats per estudiar les taques dels animals salvatges.

Notícies relacionades

Aquest estudi també revela que les taques més grans i irregulars proporcionen un increment en la supervivència de les girafes durant els primers mesos de vida. “Les marques complexes poden ajudar els animals a evadir-se dels depredadors, regular la seva temperatura o reconèixer familiars, cosa que pot afectar les seves habilitats de supervivència i reproducció”, diu Derek E. Lee, professor associat a la Universitat Estatal de Pennsilvània i autor de l’estudi. 

Un estudi del 1968 ja ho evidenciava

“La doctora Anne Innis Dagg, la primera investigadora de girafes a l’Àfrica, va presentar una evidència el 1968 que concloïa que la forma, el nombre, la zona i el color de les taques de les girafes podia ser que fossin hereditàries, però la seva anàlisi provenia d’una petita població zoològica”, diu Monica Bond, graduada en Biologia Evolutiva i Estudis Ambientals a la Universitat de Zuric. “En aquest estudi, nosaltres hem utilitzat girafes salvatges i tècniques d’anàlisi per confirmar les seves conclusions”, declara.