sense conspiració

Científics francesos fulminen les teories sobre la fugida de Hitler

Un grup d'investigadors confirma que les peces dentals i el crani conservats a Moscou pertanyen al dictador

bgonzalez29494372 1934   german dictator adolf hitler  1889 1945  gi160620120438

bgonzalez29494372 1934 german dictator adolf hitler 1889 1945 gi160620120438 / 7 days that made the Fuhrer

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns científics francesos acaben de fulminar les teories de la conspiració que afirmaven que Adolf Hitler no es va suïcidar en un búnquer el 1945 sinó que es va refugiar a l’altre costat de l’Atlàntic. Els investigadors van tenir accés als fragments de les dents del dictador arxivades a Moscou i van confirmar que eren autèntiques. “Podem posar fre a totes les teories de la conspiració sobre Hitler. No va fugir a l’Argentina en un submarí ni està en una base oculta a l’Antàrtida o al costat fosc de la Lluna”, va afirmar el professor Phillipe Charlier, un especialista en antropologia mèdica i legal.  

L’estudi 'Les restes d’Adolf Hitler: una anàlisi biomèdica i una identificació definitiva' no deixa lloc a dubtes. L’equip d’investigadors va examinar les dents del dictador i va poder analitzar el forat al costat esquerre del crani causat amb “tota probabilitat” pel pas d’una bala.

Notícies relacionades

“No sabíem si havia utilitzat cianur per suïcidar-se o si es tractava d’una bala al cap. Probablement van ser les dues coses”, explica Charlier, un dels quatre coautors de la investigació, a AFP.  L’estudi assenyala que Hitler es podria haver apuntat amb l’arma al coll o al front, ja que no es van trobar "rastres de pólvora" a la boca. Així mateix, la investigació destaca que les restes blavoses que es veuen a les dents postisses podrien ser l’indicatiu d’"una reacció química entre el cianur i el metall de les mateixes dentadures postisses".

La investigació dona per bons els informes de la tropes soviètiques i agents d’intel·ligència britànics que asseguraven que el dictador i el seu amant, Eva Braun van morir junts al búnquer.

Temes:

Hitler