Nou avenç

Així corre l¿Atlas, el robot humanoide de Boston Dynamics

La companyia nord-americana ha tornat a millorar la tècnica del seu enginy

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El desenvolupament del robot humanoide Atlas per part de la companyia nord-americana Boston Dynamics continua amb la seva progressió. Si fa uns mesos ens van ensenyar com aquest dispositiu, que cada vegada és més inquietant, era capaç de saltar des de i sobre superfícies elevades i realitzar tombarelles cap enrere, ara ens el mostren corrent i saltant obstacles.

En el nou vídeo es veuen els avenços de l’Atlas. La proesa de saltar obstacles encara no està molt avançada, l’Atlas s’ha de parar, mesurar la distància i l’alçada del salt i realitzar-lo. Però ho fa, i no oblidem que som davant d’un robot que fins fa uns mesos només recollia paquets. Els primers prototips de l’Atlas van ser revelats per l’empresa el 2013.

Ara els robots de Boston Dynamics ja poden córrer, treballar en grup, aixecar i transportar objectes pesats, pujar i baixar escales, escombrar el terra i fins i tot fer les tasques de la llar.  Per posar-se a tremolar.

Encara que, per a inquietant, la versió gos de Boston Dymanics, que és espectacular.  L’SpotMini és un robot amb una forma similar a la d’un gos, amb quatre potes articulades amb què aconsegueix desplaçar-se amb una sorprenent agilitat i que incorpora un braç mecànic –on hauria de tenir el coll– que li serveix per agafar objectes. El gos robot de Boston Dynamics ja és capaç d’obrir portes tancades i sortir-ne a través

Notícies relacionades

Boston Dynamics ja va presentar el seu robot SpotMini el 2016, i anteriorment havia mostrat com aquest robot aconseguia esquivar obstacles, posar-se dret quan queia i fins i tot posar plats al rentaplats.

 

Temes:

Robots