DUNES FOSQUES

L'Agència Espacial Europea publica unes imatges inèdites del planeta Mart

Les imatges del cràter Neukum han estat captades per l'orbitador Mars Express

marte

marte

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS

L’Agència Espacial Europea (ESA) ha produït una pel·lícula basada en imatges de l’orbitador Mars Express, que mostra el cràter Neukum de 102 quilòmetres d’ample a l’hemisferi sud de Mart.

El cràter porta el nom del físic alemany i científic planetari Gerhard Neukum, un dels fundadors de la missió Mars Express de l’ESA, que va inspirar i va dirigir el desenvolupament de la càmera estèreo d’alta resolució a Mars Express.

Aquest cràter d’impacte complex té una història geològica diversa, com ho indiquen diverses característiques a la vora del cràter i el pis. Particularment interessants són els camps de dunes fosques, probablement formades per material volcànic que es bufa i es forma per forts vents. 

Notícies relacionades

L’interior poc profund del cràter ha estat omplert per sediments al llarg de la seva història. També està marcat amb dues depressions irregulars que poden ser un senyal d’un material més feble que s’ha erosionat des d’aleshores, i ha deixat enrere algunes illes de material més resistent.

El cràter Neukum està situat a Noachis Terra, una de les regions més antigues conegudes a Mart, que data d’almenys 3.900 milions d’anys.

Temes:

Mart