Sense control

L'estació espacial 'Tiangong-1' caurà a la Terra entre el 30 de març i el 6 d'abril

Segons una predicció actualitzada de l'ESA, caurà a la mateixa latitud que Espanya, Portugal, França o Grècia

tiangong-1 node full image 2-350x197

tiangong-1 node full image 2-350x197

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'estació espacial xinesa Tiangong-1 entre el 30 de març i el 6 d'abril, en una zona que es correspon en latitud, per exemple, amb Espanya, França, Portugal i Grècia. Ningú està segur d'on cauran exactament les seves restes.

Segons la predicció actualitzada aquest 15 de març per l'oficina de residus espacials de l'ESA a Darmstadt (Alemanya), les àrees de reentrada de la nau fora de les latituds compreses entre els 43 graus nord i els 43 graus sud es poden excloure.

En cap moment serà possible una predicció precisa del temps i la ubicació per part de l'ESA. 

A mitjans de gener, l'Agència Espacial Xinesa (CNSA) va assegurar que mantenia el control de l'estació espacial i que la seva caiguda a la Terra seria controlada i sense amenaçar el medi ambient ni la població. Es cremarà a l'entrar a l'atmosfera i els fragments restants cauran en una àrea designada del mar, "sense posar en perill la superfície", ha dit un enginyer de la CNSA.

Notícies relacionades

No obstant, The Aerospace Corporation ha pronosticat que la desintegració de Tiangong-1 al contacte amb l'atmosfera probablement deixaria fragments que arribarien a la superfície terrestre, possiblement sobre el Mediterrani.

Tiangong-1, primera estació espacial xinesa, va ser llançada el 2011 i ja va culminar el seu cicle de servei. Té un pes de 8,5 tones.