Ajuden el cervell, segons un estudi

Els pistatxos milloren el rendiment laboral

Un informe nord-americà conclou que la ingesta augmenta el processament cognitiu, la retenció de la informació i l'aprenentatge

zentauroepp3422062 maials   15 09 2005    saco de pistachos listos para el seca180214094920

zentauroepp3422062 maials 15 09 2005 saco de pistachos listos para el seca180214094920 / RAMON GABRIEL

1
Es llegeix en minuts

Els pistatxos poden millorar el rendiment laboral, ja que produeixen la resposta més gran en ones gamma, que són crucials per augmentar el processament cognitiu, la retenció d'informació, l'aprenentatge i la percepció, segons un estudi de la Universitat Loma Linda de Califòrnia.

La doctora de Girona i experta en nutrició Magda Carlas, que l'any passat va publicar un llibre sobre els beneficis d'aquesta fruita seca, titulat Pistachos. 49 ideas para descubrirlos y sentirte bien, ha opinat sobre l'informe i ha subratllat a més que aquesta ingesta permet "controlar el pes".

L'estudi, que ha aparegut amb motiu del Dia Mundial del Pistatxo, que se celebrarà el 26 de febrer, exposa que el consum d'aquest aliment entre hores afavoreix el funcionament del cervell i els nivells de concentració a la feina.

El posicionament de Magda Carlas també respon al fet que els resultats s'han considerat extrapolables a Europa i a Llatinoamèrica.

Per arribar a aquestes conclusions, la Universitat Loma Linda ha elaborat una mostra de 1.000 empleats d'oficines que tenien en comú la ingesta d'un aperitiu de pistatxo dues vegades o més per setmana a mig matí.

Els participants es van comprometre a saltar-se l'esmorzar per consumir un total de 42 grams de pistatxos entre les 9.00 i les 11.00 hores.

El 92% de les persones incloses en la mostra van afirmar que aquesta ingesta els va ajudar a millorar la concentració a la feina "en certa manera o en gran mesura".

L'informe demostra que menjar fruita seca de manera regular millora les freqüències de les ones cerebrals associades a la cognició, l'aprenentatge, la memòria, el record i altres funcions clau.

Notícies relacionades

Durant la investigació, es va comparar el comportament de múltiples fruites seques i es va confirmar que els pistatxos eren els que obtenien la millor resposta en ones gamma.

Els analitzats es van sotmetre a electroencefalogrames per mesurar la força d'aquests senyals i, segons el principal responsable de l'estudi, Lee Berk, es demostra "que la fruita seca és tan beneficiosa per al cervell com per a la resta del cos".