Amb lluna nova

La pluja d'estrelles dels Leònids arriba a la seva esplendor aquesta nit i demà

Es podran veure a simple vista, sense necessitat de cap equip especial

Un meteor travessa el cel durant una pluja d’estrelles a Lietzen, Alemanya.

Un meteor travessa el cel durant una pluja d’estrelles a Lietzen, Alemanya. / EFE / PATRICK PLEUL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pluja de meteors dels Leònids, que irradien des de la constel·lació de Leo, arribarà al seu punt màxim aquest 17 i 18 de novembre. El seu millor moment serà entre les últimes hores del 17 de novembre i les hores prèvies del matí del 18 de novembre.

El pic d'aquesta pluja és un moment ideal per als observadors del cel, ja que la Lluna estarà en la seva nova fase i per tant la seva llum no impedirà l'observació del fenomen. Es podran veure a simple vista, sense necessitat de cap equip especial.

Ocasionalment, els Leònids produeixen tempestes de meteors, com el 1966, quan van caure tants meteors que els observadors van dir que la pantalla era com una pluja, segons EarthSky.org.

Notícies relacionades

Aquest any, però, s'espera que produeixin meteors febles, en una taxa del voltant de 10 per hora. Els meteors arribaran al seu punt màxim abans de fer-se de dia, tant el 17 com el 18 de novembre.

La font d'aquest esdeveniment és el cometa Tempel-Tuttle. La seva òrbita interseca la de la Terra, i per tant el material expulsat del cometa durant el periheli es troba amb el nostre planeta, que al transcórrer el temps intercepta les restes del material, les quals es consumeixen abans de caure a terra.

Temes:

Astronomia