PUBLICAT A LA REVISTA 'MICROBIOME'

Un petó de 10 segons transfereix 80 milions de bacteris

Un estudi holandès amb 21 parelles dóna dades sobre els microorganismes de la saliva i la llengua

1
Es llegeix en minuts

Fer-se un petó a la boca és una de les expressions d'amor i passió de les parelles, que potser desconeixen que amb aquest acte, i en només 10 segons, també poden compartir fins a 80 milions de bacteris. Així ho asseguren científics de l'Organització per a la Investigació Científica Aplicada (TNO) d'Holanda, que han publicat l'estudi a la revista especialitzada 'Microbiome'Microbiome

Segons recull la BBC, que informa d'aquest estudi, els investigadors van examinar 21 parelles i van trobar que, entre aquelles que es feien nou petons cada dia, la microbiota salival es tornava similar. Els científics holandesos van prendre mostres de bacteris de la llengua i la saliva de les 21 parelles abans i després del petó de 10 segons.

Un membre de cada una de les parelles va prendre una beguda probiòtica que conté varietats específiques de bacteris, incloent-hi el 'Lactobacillus' i la 'Bifidobacteria'. Després del petó, els científics van trobar que la quantitat de bacteris probiòtics en la saliva del receptor es van triplicar i van calcular que es van transferir un total de 80 milions de microorganismes durant 10 segons.

CANVIS A LA SALIVA

Però mentre que les propietats dels bacteris a la saliva semblaven canviar ràpidament en resposta a un petó, els de la llengua eren més estables.

Remco Kort, que va dirigir la investigació, va dir: "El petó és un gran exemple de l'exposició a un gran nombre de bacteris en un curt temps".

"Però sembla que només alguns bacteris s'estableixen a la llengua".

"Les investigacions futures haurien d'examinar les propietats dels bacteris i de la llengua que contribueixen a aquest poder d'adherir-se", van explicar

Notícies relacionades

"Aquest tipus d'investigacions poden ajudar a dissenyar futures teràpies i ajudar persones amb problemes bacterians".

Els científics holandesos van treballar en col·laboració Micropia, el primer museu del món de microbis, amb seu a Amsterdam.

Temes:

Bacteris