La pròxima ronda catalana

La Volta a Catalunya el 2023 tindrà tres arribades en alt

  • La carrera ascendirà a Vallter 2.000, la Molina i lo Port, a prop de Tortosa.

  • La prova es disputarà entre el 20 i el 26 de març.

La Volta a Catalunya el 2023 tindrà tres arribades en alt

LA VOLTA

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La Volta a Catalunya el 2023 ja té recorregut. No ha sigut necessari esperar l’Any Nou per conèixer el traçat d’una carrera que l’any vinent s’endurirà per tenir per primera vegada tres arribades en alt, dues al Pirineu i una tercera a les Terres de l’Ebre, al sud de Catalunya. La prova es disputarà entre el 20 i el 26 de març amb la intenció, com sol ser tradicional aquests últims anys, que hi acudeixin bona part de les millors figures actuals del ciclisme.

La ronda catalana, començarà, igual que aquest any, amb una etapa amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols, amb un primer acostament a la muntanya, tot i que sense desnivells excessius. A continuació, sortirà de Mataró per travessar bona part de Catalunya i acabar a Vallter 2.000, en una pujada interessant on ja començarà a quedar definida la classificació general de la cursa.

L’etapa reina

Notícies relacionades

El dimecres 22 de març arribarà la segona de les tres etapes en altitud amb la tradicional meta a La Molina i la seva rampa final, abans d’una jornada d’enllaç entre Llívia i Sabadell perquè els velocistes puguin exhibir-se per terres catalanes. Es traslladarà després la cursa al sud de Catalunya per afrontar la que sens dubte serà la jornada reina de la carrera centenària, entre Tortosa i lo Port, com a record en l’última gran victòria en muntanya d’Alejandro Valverde a la Volta.

El penúltim dia de carrera els corredors arribaran a Molins de Rei després de partir de Martorell. Es dona la curiositat que aquesta etapa afrontarà alguns repetjons de Collserola en un disseny en què ha participat Xavi Paz, alcalde de Molins i cicloturista, coneixedor de les carreteres del voltant de la seva ciutat. La Volta 2023 acabarà, com sol ser habitual, al circuit de Montjuïc.