LA RONDA BASCA

Roglic inicia a la Itzulia la petita venjança contra Pogacar

El més gran dels eslovens s’imposa en la contrarellotge inicial de la cursa i li treu 28 segons al guanyador del Tour 2020

Roglic inicia a la Itzulia la petita venjança contra Pogacar
1
Es llegeix en minuts

Només es pot parlar de petita venjança perquè és incomparable al desastre que li va suposar al setembre perdre la ronda francesa en la contrarellotge final. Però Primoz Roglic va demostrar aquest dilluns, també sota la tirania del cronòmetre, que el seu jove compatriota Tadej Pogacar haurà de suar si vol conquerir dissabte la Itzulia que es va estrenar amb triomf del més gran dels eslovens, que va treure 28 segons d’avantatge en gairebé 14 quilòmetres al vencedor del Tour 2020.

Notícies relacionades

La primera etapa de la ronda basca tenia la dificultat afegida d’una pujada final amb percentatges pròxims al 20%, dels que obligaven a cargolar-se damunt la bici. Roglic, que va decidir sortir tres hores abans de Pogacar, per si el vent entorpia el pedaleig, va destrossar tots els registres per liderar la carrera i perquè la resta de contrincants es preguntin com, on i quan podran arrabassar-li el jersei de líder d’una carrera que va guanyar el 2018, l’any que va començar a demostrar que podia ser un perill en voltes per etapes.

Prova del seu poder, aquest dilluns a Bilbao, va ser el flagell que va donar a la general. A Adam Yates, vencedor de la Volta, li va prendre 28 segons com a Pogacar; a Schachmann, guanyador de la París-Niça, 31; a Valverde, 43; a Carapaz, 45; a Landa, 49, i a Tao Geoghegan Hart, triomfador al Giro 2020, ni més ni menys que 1.08 minuts.