CICLISME

Van Vleuten dona al Movistar la victòria a Flandes

La veterana neerlandesa, de 38 anys, guanya ‘De Ronde’ una dècada després del seu primer triomf amb un atac al Paterberg

Van Vleuten dona al Movistar la victòria a Flandes
1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’equip Movistar femení segueix rendibilitzant el seu fitxatge estrella de la temporada. La neerlandesa Annnemiek Van Vleuten, de 38 anys, s’ha adjudicat aquest diumenge el Tour de Flandes, 10 anys després de la seva primera victòria al monument belga, el 2011.

Els veterans continuen donant fruits en el conjunt telefònic. Si aquest dissabte va ser Alejandro Valverde qui, a punt de complir 41 primaveres, va estrenar el palmarès de la temporada de l’equip masculí en el GP Miguel Induráin, aquest diumenge ha sigut el torn per a l’estrella neerlandesa, vigent campiona d’Europa i excampiona del món, que s’ha oblidat de la seva edat i ha aconseguit la victòria més prestigiosa per a l’equip femení navarrès. I una alegria per al ciclisme neerlandès, que es va quedar amb la mel als llavis amb el segon lloc de Mathieu van der Poel en la carrera masculina.

Notícies relacionades

Van Vleuten va llançar el seu atac a 13 quilòmetres del final, al Paterberg, l’última dificultat d’una carrera de 152 quilòmetres. Va passar el cim amb 9 segons sobre un selecte grup de corredores (tot un ventall de campiones continentals i mundials, entre les quals Elisa Longo Borghini) i amb la confiança d’haver obert la llauna dimecres passat a l’A través de Flandes, va poder arribar a meta amb gairebé mig minut de renda.

L’alemanya Lisa Brennauer va ser la més ràpida en l’esprint del grup, per davant de l’australiana Grace Brown.