EN LA PRÒXIMA EDICIÓ

Catalunya entra al mapa de la Vuelta 2019

Una de les etapes de la ronda espanyola acabarà l'any que ve en territori català

vuelta-spain

vuelta-spain / MIGUEL RIOPA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

Catalunya tornarà a ser present a la Vuelta a Espanya. I ho farà per tercer any consecutiu després d’acollir una etapa el 2017 amb final a Tarragona i una altra aquest estiu que va acabar a Lleida, just abans de decidir-se la carrera en favor del britànic Simon Yates en els cims andorrans.

Notícies relacionades

Aquest diari pot confirmar una arribada a terres catalanes i la possibilitat que l’endemà la Vuelta també parteixi de la mateixa localitat o als voltants per buscar una via de sortida fins a una altra zona de la carrera. No seria descartable que Catalunya servís com a pas cap a Andorra, ja que les bones relacions existents entre Unipublic, empresa organitzadora de la ronda espanyola, i el Govern andorràtambé han acostat el petit país pirinenc al mapa de la pròxima edició que es presenta solemnement a l’Auditori d’Alacant, dimecres vinent 19 de desembre, a les 19 hores, en un acte que serà retransmès en directe per Teledeporte La Vuelta 2019 que sortirà de Torrevieja (Alacant) i finalitzarà a Madrid es correrà entre el 24 d’agost i el 15 de setembre de l’any que ve.

Amb molts secrets

L’organització de la prova està provant de guardar el silenci més gran possible sobre els llocs pels quals transitarà la carrera, ja que només falten tres setmanes per a la presentació oficial. De tota manera, el pas per Andorra no obligava necessàriament a una etapa o una zona de pas per Catalunya ja que la carrera podia arribar neutralitzada al Principat, tal com va fer l’any 2015 des de Castelló. En un primer inici, i abans de la petició formal d’Andorra, Catalunya no havia de figurar el 2019 en el traçat de la carrera, exclusivament per qüestions de recorregut.